Fotbal: Selecționerul naționalei României, Christoph Daum - Nu e o soluție ca acum să schimbi antrenorul

Fotbal: Selecționerul naționalei României, Christoph Daum - Nu e o soluție ca acum să schimbi antrenorul

Antrenorul echipei de fotbal a României, Christoph Daum, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că schimbarea sa nu este o soluție acum și că procesul de formare a unei echipe necesită timp.

''În primul rând, nu este o soluție ca acum să schimbi antrenorul. E ca și cum ai o barcă și schimbi căpitanul. Trebuie să schimbi cursul bărcii. Am făcut multe schimbări care încă nu se văd transpuse în rezultate. Este un proces și pot garanta că înțeleg acest proces și știu mulți oameni care mi-au spus să merg mai departe pentru că sunt integru și pentru că de asta are nevoie fotbalul românesc. Poate că sunt unii oameni care sunt influențați de presa care atacă președintele și creează povești false despre oameni din federație. Vă pot spune doar despre Andrei Vochin că este un excelent profesionist care are grijă de structura federației și nu pune la îndoială nicio decizie a noastră. El tot timpul lucrează la structură și nu interferează și face la fel cu restul selecționatelor și nu pune la îndoială niciodată cuvântul antrenorilor. Ar trebui să vă opriți din a-l ataca pe Andrei Vochin pentru că este inacceptabil și sunt minciuni construite care nu au sens'', a spus Daum.

El s-a arătat foarte supărat pe jurnaliști, cărora le-a spus că este ''mai român decât mulți'' dintre ei.

''Acestea nu mi se par a fi întrebări, ci afirmații. Dacă sunteți de părere că în curtea dumneavoastră sunt jucători talentați care cresc, atunci spuneți-mi și voi veni eu să îi culeg de acolo pentru a-i utiliza. Știți mai bine decât mine problemele fotbalului românesc și le știu și eu. Înainte de începe acest drum am vorbit cu Florin Prunea, care a spus că nu este un moment potrivit, pentru că fotbalul românesc trece printr-o perioadă grea. Am vorbit cu Gheorghe Hagi, care mi-a spus că voi avea multe dificultăți. Ionuț Lupescu mi-a spus că trebuia să îl sun să îmi spună că trecem printr-o perioada de reînnoire și că va fi foarte greu. Dacă ați evalua aceste schimbări din jurul naționalei, dar și din națională, ați putea spune că vorbim despre un proces important pentru fotbalul românesc'', a spus Christoph Daum, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor.

De asemenea, el a spus că atunci când a preluat echipa României nu s-a gândit la bani.

''Am vorbit despre 2022 (CM 2022, n. red.), nu despre calificarea în Rusia (CM 2018, n. red.). Este cel mai mic contract din viața mea și am făcut-o pentru că eu cred în România. Nu m-am gândit la bani și am refuzat un contract cu două milioane de euro mai mult decât am acum. L-am refuzat deoarece cred în jucătorii tineri cum este Sergiu Hanca. Este important ca în următorii trei ani să construim ceva, ceva care pentru viitoarea generație să fie un fundament, pentru ca în viitor să putem concura cu Polonia. Cred că împreună putem obține mult, cred în suporteri și vom vedea ce se întâmplă mâine'', a menționat selecționerul României, în conferința de presă susținută înaintea meciului cu Chile.

Echipa de fotbal a României va întâlni, marți seară, de la ora 21,00, pe Cluj Arena, câștigătoarea competiției Copa America, reprezentativa statului Chile, într-un meci amical.

AGERPRES/ (A — autor: Marius Septimiu Avram, editor: Mihai Țenea, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit!

4 Blinken a dat Moscovei un document scris care l-a înfuriat pe Lavrov

5 Studiu israelian / Mărimea contează mai mult decât am crede