Fotbal: Sepp Blatter s-a aflat în comă după operaţia pe cord

Fotbal: Sepp Blatter s-a aflat în comă după operaţia pe cord

Elveţianul Joseph Blatter, preşedinte al Federaţiei internaţionale de fotbal (FIFA) timp de 17 ani, a petrecut o săptămână în comă artificială indusă, după operaţia pe cord suferită în decembrie, a declarat fiica lui, Corinne Blatter, în presa elveţiană, citată de Reuters.

''Chiar înainte de Crăciun, el a trebuit să meargă la spital pentru o operaţie la inimă. Dar, brusc, totul a devenit mai complicat şi periculos. În total, el a stat în comă artificială mai mult de o săptămână şi nu mai era conştient'', a declarat Corinne Blatter pentru CI Media.

Blatter, 84 ani, a fost testat pozitiv la COVID-19 în luna noiembrie, dar a trecut peste boală fără a avea prea multe simptome aparente, conform fiicei lui.

Fostul şef al fotbalului mondial a fost suspendat de Comisia de etică a FIFA în 2015 din orice activitate legată de fotbal pentru şase ani. Blatter, care a renunţat la preşedinţia FIFA din cauza unor scandaluri de corupţie, rămâne vizat de trei anchete. Una din ele se referă la controversata plată de 2 milioane de franci elveţieni efectuată în 2011 către Michel Platini, pe atunci preşedintele UEFA, validată de Blatter fără contract scris şi care a făcut ca cei doi să fie urmăriţi de justiţie pentru "gestionare neloială", "escrocherie" şi "abuz de încredere".

Începând din luna mai, justiţia elveţiană de interesează şi de un împrumut de un milion de dolari acordat de FIFA în 2010 Federaţiei de fotbal din Trinidad-Tobago, condusă atunci de Jack Warner.

În fine, organizaţia condusă acum de Gianni Infantino a depus în decembrie plângere împotriva lui Blatter pentru o presupusă gestionare necorespunzătoare a fondurilor, în legătură cu proiectul faraonic al muzeului fotbalului de la Zurich, costul total al acestui proiect fiind estimat la 500 milioane de franci elveţieni.

Recent, Blatter a fost exonerat în cazul în care era suspectat că a prejudiciat FIFA, făcând-o să achite o factură de 365.000 dolari pentru un zbor cu un avion privat efectuat în 2007 de Jack Warner (Trinidad-Tobago), suspendat de atunci pentru corupţie şi inculpat de justiţia americană.

Corinne Blatter a dezvăluit înaintea audierilor la care a participat tatăl ei, că nu era la curent cu plângerea depusă de FIFA în decembrie: ''Nu sunt medic şi nici psiholog. Dar când iei în considerare toate lucrurile la care tatăl meu a trebuit să facă faţă în ultimi cinci ani, îţi poţi imagina că s-a aflat sub o mare presiune''.

Blatter a ieşit de la unitatea de terapie intensivă în această săptămână şi dă semne mici dar continue de recuperare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu