Fotbal: Sergio Busquets va fi noul căpitan al echipei FC Barcelona în locul lui Messi

Fotbal: Sergio Busquets va fi noul căpitan al echipei FC Barcelona în locul lui Messi

Mijlocaşul Sergio Busquets va fi noul căpitan al echipei FC Barcelona în urma plecării lui Leo Messi, a anunţat luni staff-ul tehnic al catalanilor, scrie L'Equipe.

Conform sursei, Busquets va purta în sezonul viitor banderola de căpitan, iar în cazul unei eventuale indisponibilităţi a acestuia, urmează în ordine Gerard Pique, Sergi Roberto şi Jordi Alba.

Mijlocaşul spaniol a fost vice-căpitan în sezonul trecut, iar Jordi Alba s-a alăturat listei.

Busquets va purta banderola chiar de la primul meci al noii ediţii din La Liga, pe 15 august, acasă, cu Real Sociedad.

Aşa cum se ştie, FC Barcelona s-a impus cu scorul de 3-0 în faţa formaţiei italiene Juventus Torino în cadrul turneului amical Trofeul Gamper, duminică seara pe stadionul Johan-Cruyff de la periferia oraşului catalan, la finalul unei zile în care argentinianul Lionel Messi şi-a anunţat despărţirea "Barca" în cursul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o pe Camp Nou.

Barcelona a putut conta pe cei doi atacanţi Memphis Depay, care a deschis scorul în min.3, şi Martin Braithwaite (min.57), în timp ce tânărul jucător Riqui Puig a stabilit scorul final în prelungirile jocului (min.90+2).

"În ciuda plecării lui Leo Messi, noi suntem foarte entuziasmaţi de această echipă, de noile achiziţii şi tinerii jucători, care sunt viitorul acestui mare club", a declarat antrenorul catalanilor, olandezul Ronald Koeman, la finalul unui meci la care au asistat 3.500 suporteri.

Lionel Messi, sextuplul câştigător al Balonului de Aur, s-a despărţi după două decenii de FC Barcelona, club la care a sosit din Argentina când avea doar 13 ani.

În vârstă de 34 ani, Lionel Messi s-a aflat sub contract cu Barca timp de 7.478 de zile, de la semnarea primului său acord cu gruparea de pe Camp Nou, în data 8 ianuarie 2001, pe un şerveţel de hârtie. El şi-a făcut debutul oficial în prima echipă a catalanilor în 2004, iar de atunci a disputat 778 de meciuri şi a înscris 672 de goluri în toate competiţiile.

Argentinianul semnase pe 25 noiembrie 2017 ultimul său contract cu FC Barcelona, cu o clauză de reziliere în valoare de 700 milioane euro, care a expirat pe 30 iunie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei