Fotbal: "Sfârşitul unei ere", scrie presa spaniolă după eşecul suferit de Real Madrid

Fotbal: "Sfârşitul unei ere", scrie presa spaniolă după eşecul suferit de Real Madrid

Presa sportivă spaniolă nu s-a arătat deloc tandră cu echipa Real Madrid după eşecul usturător suferit de campioana en titre a Europei în faţa tinerei formaţii olandeze Ajax Amsterdam (1-4), în manşa secundă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, transmite EFE.

Triplă deţinătoare a trofeului, Real Madrid părăseşte cea mai importantă competiţie continentală în faza optimilor de finală, o contraperformanţă pe care nu a mai înregistrat-o din sezonul 2009/2010.

Acest eşec a venit după alte două înfrângeri umilitoare în faţa "eternei rivale" FC Barcelona, suferite în mai puţin de o săptămână, mai întâi în Cupa Spaniei (0-3), iar apoi în campionat (0-1).

"Aici se odihneşte o echipă care a marcat istoria", titrează cotidianul madrilen Marca, deasupra unei fotografii cu stadionul Santiago Bernabeu, precizând că acesta este "un final umilitor pentru un ciclu imposibil de repetat''.

La rândul său, celălalt ziar de sport din Madrid, AS, se referă la "Săptămâna tragică" pe care a încheiat-o Real şi evidenţiază faptul că tribunele i-au cerut demisia preşedintelui clubului, Florentino Perez, considerat principalul vinovat pentru acest dezastru.

La Barcelona, presa catalană jubilează după noul eşec suferit de marea rivală a lui FC Barcelona. "Sfârşitul unei ere", scrie cotidianul Sport, reamintind cu plăcere că unul dintre artizanii victoriei lui Ajax pe Santiago Bernabeu a fost Frenkie De Jong, viitorul jucător al Barcei.

El Mundo Deportivo subliniază "Eşecul absolut al lui Real Madrid, care a spus adio tuturor competiţiilor". Cotidianul catalan adaugă că "Tadic a fost omul serii pentru Ajax, condusă de un magistral De Jong, care a a băgat-o pe Real Madrid într-o criză profundă".

"Triplă" titrează la rândul său, cu ironie, ziarul L'Esportiu, referindu-se la cele trei competiţii pierdute de Real Madrid în decurs de o săptămână: Cupa Spaniei, Primera Division şi Liga Campionilor.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia