Fotbal: Sindicatul jucătorilor spanioli îl susţine pe Ousmane Dembele (FC Barcelona)

Fotbal: Sindicatul jucătorilor spanioli îl susţine pe Ousmane Dembele (FC Barcelona)

Sindicatul jucătorilor spanioli (AFE) şi-a exprimat joi susţinerea pentru fotbalistul Ousmane Dembele, căruia echipa sa, FC Barcelona, i-a cerut "să plece imediat" de pe Camp Nou din cauza situaţiei sale contractuale, scrie L'Equipe.

Sindicatul a condamnat decizia Barcei şi îl susţine pe internaţionalul francez (24 de ani, 27 de selecţii): "AFE consideră că faptul că nu s-a ajuns la un acord pentru reînnoirea contractului de muncă nu implică o abatere profesională şi, prin urmare, nu poate avea nicio consecinţă."

"Nefolosirea unui fotbalist pentru o perioadă de timp fără să existe vreo accidentare, boală sau impediment fizic, presupune o devalorizare a imaginii şi a prestigiului său sportiv care îi va afecta negativ viitoarele contracte", a afirmat AFE.

AFE doreşte ca "această situaţie să fie rezolvată fără ca drepturile angajatului să fie încălcate".

FC Barcelona i-a cerut atacantului francez "să plece imediat" de pe Camp Nou, în condiţiile în care el a refuzat şi ultima ofertă de prelungire a contractului său, a anunţat directorul pentru fotbal al clubului, Mateu Alemany.

Dembele nu a fost inclus de antrenorul Xavi Hernandez în lotul pentru meciul de joi (astăzi) cu Athletic Bilbao, iar Alemany a comentat situaţia jucătorului pentru postul de televiziune al clubului, Barca TV.

Oficialul catalan a subliniat că FC Barcelona "a început discuţiile cu Ousmane şi agenţii săi în jurul lunii iulie". "În tot acest timp, aproape şapte luni, am dialogat, am vorbit, Barca a făcut oferte diferite, a încercat să găsească o modalitate ca jucătorul să continue cu noi, însă acele oferte au fost respinse sistematic de agenţii săi", a subliniat Alemany.

FC Barcelona l-a transferat pe Ousmane Dembele de la Borussia Dortmund, în vara anului 2017, când s-a grăbit să aducă un înlocuitor după plecarea lui Neymar la Paris Saint-Germain, club care a achitat clauza de 222 milioane de euro din contractul atacantului brazilian cu clubul de pe Camp Nou.

Barca a plătit la momentul respectiv 105 milioane euro în schimbul lui Dembele, plus ale 40 milioane bonusuri, însă francezul a marcat doar 31 de goluri în 129 de meciuri disputate, evoluţiile sale fiind influenţate de accidentările repetate, care l-au ţinut departe de gazon lungi perioade de timp.
AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”