Fotbal: Sir Alex Ferguson a ieşit din comă şi a stat de vorbă cu apropiaţii săi (presă)

Fotbal: Sir Alex Ferguson a ieşit din comă şi a stat de vorbă cu apropiaţii săi (presă)

Sir Alex Ferguson, fostul antrenor al echipei Manchester United, a ieşit din coma indusă după operaţie la care a fost supus sâmbătă, în urma unei hemoragii cerebrale, informează presa britanică de marţi.

Conform unor surse citate de cotidianul Daily Mirror, legendarul tehnician, în vârstă de 76 ani, "s-a trezit" şi "a stat de vorbă cu familia şi prietenii", însă medicii de la Salford Royal Hospital avertizează că recuperarea lui Ferguson va fi una de lungă durată.

Vestea internării lui Ferguson la terapie intensivă a luat prin surprindere lumea fotbalului, la sfârşitul săptămânii trecute, când s-a anunţat că antrenorul a fost operat de urgenţă pe creier după ce a suferit o hemoragie cerebrală, în locuinţa sa.

Reputatul antrenor a fost transportat cu ambulanţa la un mic spital din Macclesfield, în apropierea domiciliului său din Cheadle, după care a fost transferat la Salford Royal din Manchester, sub escorta poliţiei.

Născut la Glasgow, Alex Ferguson s-a remarcat la clubul scoţian Aberdeen, cu care a câştigat Cupa Cupelor, în 1983. El s-a retras din antrenorat în primăvara anului 2013 şi rămâne unul dintre cei mai titraţi tehnicieni din fotbalul britanic.

În cei aproape 27 de ani în care a antrenat-o pe Manchester United, din 1986 până în 2013, ''Fergie'' a cucerit 38 de trofee, dintre care 13 titluri de campion al Angliei, două Ligi ale Campionilor, cinci Cupe ale Angliei, în 1999 reuşind tripla Champions League-Premier League-Cupa Angliei.

Săptămâna trecută, Ferguson a revenit pe Old Trafford pentru a-i oferi, simbolic, o vază lui Arsene Wenger, antrenorul francez al echipei Arsenal, rivalul său o lungă perioadă de timp şi care se va despărţi de ''tunari'' în această vară, după 22 de sezoane.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...