Fotbal: Spaniolul Dani Ceballos, ales cel mai bun jucător al Campionatului European Under-21

Fotbal: Spaniolul Dani Ceballos, ales cel mai bun jucător al Campionatului European Under-21

Mijlocașul spaniol Dani Ceballos a fost ales cel mai bun fotbalist al Campionatului European Under-21, disputat în Polonia, unde naționala țării sale a fost învinsă vineri în finală de cea a Germaniei (0-1), informează EFE.

Ceballos este câștigătorul premiului Jucătorul Turneului Campionatului European Under-21, denumit anterior "Jucătorul de Aur". Această distincție a revenit în trecut unor jucători ca italianul Andrea Pirlo, portughezul William Carvalho, spaniolul Juan Mata sau cehul Petr Cech.

Ceballos, jucătorul formației Betis Sevilla, care pe 7 august va împlini 21 de ani, a fost ales câștigător de echipa de observatori tehnici ai UEFA. Aceștia au analizat abilitățile jucătorilor, contribuția lor la acțiunile decisive, atitudinea lor pozitivă și mai ales aportul lor la efortul colectiv al echipei, a indicat forul fotbalistic european.

Echipa de observatori ai UEFA prezentă în Polonia a fost alcătuită din următorii tehnicieni: Peter Rudbaek (Danemarca), Mixu Paatelainen (Finlanda), Thomas Schaaf (Germania), Stefan Majewski (Polonia), Dany Ryser (Elveția) și Gines Melendez Sotos (Spania).

AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Femeia asta e parfum pe lângă expiratele din tabloidele noastre

5 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit