Fotbal: Sporting Lisabona rămâne exclusă din cupele europene în următorii trei ani (UEFA)

Fotbal: Sporting Lisabona rămâne exclusă din cupele europene în următorii trei ani (UEFA)

Camera de apel a Comisiei pentru control financiar al cluburilor din cadrul UEFA (CFCB) a respins recursul clubului Sporting Lisabona împotriva amenzii economice şi a excluderii din competiţiile europene de fotbal timp de trei sezoane, pentru neîndeplinirea cerinţei de a nu avea datorii restante, informează EFE.

Aşa cum a anunţat UEFA, acest organism a confirmat excluderea echipei lusitane din următoarea competiţie de club (Liga Campionilor, Europa League sau Conference League) pentru care se va califica în sezoanele 2022/2023, 2023/2024 şi 2024/2015, cu excepţia cazului în care, înainte de 31 ianuarie, va putea face dovada că a plătit suma pe care trebuia să o plătească până la data de 15 ianuarie, în virtutea unui acord de conciliere cu un alt club, încheiat în noiembrie anul trecut.

Rezoluţia comunicată marţi confirmă şi amenda de 250.000 de euro aplicată clubului portughez.

O sancţiune asemănătoare a primit o altă echipă portugheză, Santa Clara, amendată cu 75.000 de euro şi care nu va putea participa la competiţiile europene la nivel de club în următoarele trei sezoane, decât în cazul în care va face dovada, până la 31 ianuarie, că a achitat întreaga sumă datorată autorităţilor sociale/fiscale sau trimite un acord scris cu prelungirea termenului de plată.

De asemenea, Santa Clara va trebui să plătească o amendă de 25.000 de euro şi alta de 10.000 de euro dacă nu va putea dovedi, înainte de 1 martie, că a plătit o sumă restantă către un alt club.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

2 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

3 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

4 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!