Fotbal: Steaua Roşie, Slavia Praga, Olympiakos Pireu şi Rangers, eliminate din Liga Campionilor

Fotbal: Steaua Roşie, Slavia Praga, Olympiakos Pireu şi Rangers, eliminate din Liga Campionilor

Steaua Roşie Belgrad, Slavia Praga, Olympiakos Pireu şi Glasgow Rangers se numără printre echipele care au fost eliminate, marţi seara, din Liga Campionilor la fotbal, dar vor continua în play-off-ul Europa League.

Steaua Roşie a fost învinsă neaşteptat de Sheriff, cu 1-0, la Tiraspol, în manşa secundă a turului al treilea preliminar. Campioana Republicii Moldova s-a impus prin golul columbianului Danilo Arboleda, după 1-1 la Belgrad. Steaua Roşie o va înfrunta în play-off-ul Europa League pe CFR Cluj.

Fostul internaţional sârb Dejan Stankovic a aliniat echipa: Milan Borjan - Milan Gajic, Aleksandar Dragovic, Milos Degenek, Milan Rodic - Sekou Junior Sanogo (Zeljko Gavric, 77), Mirko Ivanic - Slavoljub Srnic (Veljko Nikolic, 60), Filippo Falco (El Fardou Ben Nabouhane, 46), Aleksandar Katai (Nenad Krsticic, 64) - Lois Diony (Nikola Krstovic, 46)

Slavia Praga, cu internaţionalul român Nicolae Stanciu integralist, a învins-o pe Ferencvaros cu 1-0, dar campioana Ungariei merge mai departe, după 2-0 la Budapesta.

Ludogoreţ Razgrad a produs o mare surpriză, eliminând-o pe Olympiakos Pireu la loviturile de departajare, cu 4-1. Sotiriou, Santana, Verdon şi Cicinho au transformat pentru campioana Bulgariei, în timp ce pentru greci a punctat doar Lala, iar Valbuena şi Koka au ratat.

În prima manşă scorul a fost egal, 1-1, iar la Razgrad a fost 2-2 după 90 de minute şi prelungiri. Oaspeţii au marcat primii, prin francezul Yann Mvila (31), apoi Ludogoreţ a întors scorul, graţie autogolului lui Ruben Semedo (49) şi golului înscris de Sotiriou (57 - penalty), dar Youssef El Arabi (68) a egalat şi a trimis meciul în prelungiri. Olympiakos a rezistat deşi a jucat în zece din min. 86, când Ousseynou Ba a primit al doilea cartonaş galben.

Internaţionalul român Dorin Rotariu a intrat la gazde în min. 94, iar Claudiu Keşeru nu a făcut parte din lot.

Glasgow Rangers a produs o surpriză neplăcută, echipa lui Ianis Hagi fiind eliminată de Malmoe FF, care a câştigat ambele manşe cu 2-1. Columbianul Morelos a adus campioana Scoţiei în avantaj, la Glasgow, în min. 19, iar suedezii au rămas în zece chiar înainte de pauză, nigerianul Innocent Bonke primind al doilea cartonaş galben. În ciuda acestui fapt, oaspeţii au reuşit să marcheze de două ori prin croatul Antonio-Mirko Colak (53, 58), obţinând calificarea. Hagi a fost introdus pe teren în min. 70.

Sparta Praga, cu portarul Florin Niţă integralist, a fost eliminată de AS Monaco, victorioasă în ambele manşe, cu 2-0 la Praga şi 3-1 în Principat.

Rezultatele din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor:
(+) FC Sheriff Tiraspol (R. Moldova) - Steaua Roşie Belgrad (Serbia) 1-0 (1-1, în prima manşă)
Slavia Praga (Cehia) - (+) Ferencvaros Budapesta (Ungaria) 1-0 (1-1, în prima manşă)
(+) Şahtior Doneţk (Ucraina) - KRC Genk (Belgia) 2-1 (2-1, în prima manşă)
(+) Ludogoreţ Razgrad (Bulgaria) - Olympiakos Pireu (Grecia) 2-2, după prelungiri; 4-1, la loviturile de departajare (1-1, în prima manşă)
FC Midtjylland (Danemarca) - (+) PSV Eindhoven (Olanda) 0-1 (0-3, în prima manşă)
(+) AS Monaco (Franţa) - Sparta Praga (Cehia) 3-1 (2-0, în prima manşă)
(+) Young Boys Berna (Elveţia) - CFR Cluj (România) 3-1 (1-1, în prima manşă)
Legia Varşovia (Polonia) - (+) Dinamo Zagreb (Croaţia) 0-1 (1-1, în prima manşă)
Glasgow Rangers (Scoţia) - (+) Malmoe FF (Suedia) 1-2 (1-2, în prima manşă)
(+) Benfica Lisabona (Portugalia) - Spartak Moscova (Rusia) 2-0 (2-0, în prima manşă)

Echipele precedate de semnul (+) s-au calificat în play-off-ul competiţiei.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…