Fotbal: Ştefan Iovan - Au trecut repede aceşti 35 de ani, sunt amintiri de neuitat de la câştigarea Cupei Campionilor

Fotbal: Ştefan Iovan - Au trecut repede aceşti 35 de ani, sunt amintiri de neuitat de la câştigarea Cupei Campionilor

Căpitanul echipei Steaua care câştiga în 1986 Cupa Campionilor Europeni, Ştefan Iovan, a declarat, vineri, că au trecut repede 35 de ani de la finala cu Barcelona, precizând că pentru el rămâne o amintire de neuitat.

"Au trecut repede aceşti 35 de ani... Sunt amintiri de neuitat, pentru că a fost o performanţă extraordinar de mare. Chiar vorbeam acum cu Bumbescu despre echipa de atunci şi spuneam că au dat dovadă de o inteligenţă extraordinară cei care conduceau Steaua atunci. Eu am venit în 1980 şi ştiu că s-a încercat să se formeze o echipă prin aducerea de soldaţi-jucători, dar nu au reuşit. După care fiind un club mare a început să ia jucători pe alese din toată ţara. Aşa cum sunt acum echipele astea de top care domină fotbalul european, aşa şi atunci Steaua la nivelul României a adus cei mai buni jucători din toate judeţele... de la Arad, Dolj, Galaţi, Argeş, Mureş şi aşa mai departe. Iar Emeric Ienei a reuşit dintr-o adunătură de jucători buni să facă o echipă fantastică", a afirmat fostul fotbalist.

Iovan se consideră şi astăzi norocos că a putut fi căpitanul echipei care a câştigat cel mai important trofeu continental pentru România.

"Eu am beneficiat de faptul că Tudorel Stoica era suspendat şi am fost căpitan atunci. El era căpitan, dar după el urmam eu, pentru că se lua în funcţie de vechime. Şi atunci dacă el a avut cartonaş, i-am succedat şi am fost căpitan... a fost o mare onoare să fiu căpitanul echipei care a câştigat Cupa Campionilor... pentru că nu se ştie când se va mai ajunge într-o asemenea finală. Eu am fost norocos să fiu căpitan", a explicat fostul fundaş.

În perioada următoare, Ştefan Iovan speră să aibă loc o întâlnire a foştilor componenţi ai Stelei '86.

"Din cauza pandemiei nu ne-am putut întâlni azi cei de atunci. Dar poate dacă se mai relaxează restricţiile la sfârşitul lunii ne vom vedea. Un meci demonstrativ aici pe stadion e posibil, dar să joace cei care pot, eu am probleme cu coxartroza şi nu pot, chiar o să mă operez. Dar ar fi bine să se facă un meci demonstrativ cu echipa de atunci, pentru că au ce să arate. Unii pot, chiar se antrenează, aleargă, mai şi joacă miuţe, mulţi dintre cei de atunci", a adăugat el.

La 7 mai 1986, Steaua Bucureşti câştiga Cupa Campionilor Europeni, aflată atunci la a 31-a ediţie, pe stadionul ''Ramon Sanchez Pizjuan'' din Sevilla (Spania), după ce învingea în finală pe FC Barcelona, cu scorul de 2-0, în urma loviturilor de departajare.
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …

5 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…