Fotbal: Supercupa Spaniei - Real Madrid, deţinătoarea trofeului, eliminată în semifinale

Fotbal: Supercupa Spaniei - Real Madrid, deţinătoarea trofeului, eliminată în semifinale

Echipa Real Madrid, deţinătoarea trofeului, a fost eliminată în semifinalele Supercupei Spaniei la fotbal, fiind învinsă cu 2-1 de formaţia Athletic Bilbao, într-o partidă disputată joi seara la Malaga.

Bascii s-au impus prin dubla atacantului Raul Garcia, care a deschis scorul în minutul 18, iar apoi a majorat avantajul echipei sale în minutul 38, când a transformat o lovitură de la 11 m, după un fault în careu comis de Lucas Vazquez. Real a redus din handicap în repriza secundă, prin francezul Karim Benzema (75).


Foto: (c) Jorge Zapata / EPA


Athletic o va înfrunta în finală pe FC Barcelona, care a trecut în prima semifinală, cu 3-2 la loviturile de departajare, de Real Sociedad, miercuri la Cordoba .

Fără căpitanul său Lionel Messi, accidentat, Barca a deschis scorul în prima repriză, prin francezul Antoine Griezmann, în urma unei centrări a olandezului Frenkie de Jong (39). Sociedad a egalat după pauză prin Mikel Oyarzabal, care a transformat un penalty acordat pentru henţ în careu comis de Frenkie de Jong (51).


Foto: (c) Rafa Alcaide /EPA


Egalitatea s-a menţinut până la sfârşitul celor două reprize de prelungiri, trecându-se apoi la loviturile de departajare, unde portarul german Marc-Andre ter Stegen a reuşit să apere două penalty-uri (Jon Bautista şi Mikel Oyarzabal), după ce a mai avut câteva intervenţii foarte bune şi pe parcursul jocului, ajutând-o pe FC Barcelona să acceadă în finală.

FC Barcelona şi Athletic Bilbao vor disputa finala Supercupei Spaniei duminică seara, pe stadionul La Cartuja din Sevilla.

Anul trecut, Supercupa Spaniei s-a disputat în Arabia Saudită, unde Real Madrid a învins-o în finală, cu 4-1 la loviturile de departajare, pe Atletico Madrid.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...