Fotbal: Tragerea la sorți a grupelor CM 2018, în funcție de clasamentul FIFA din luna octombrie

Fotbal: Tragerea la sorți a grupelor CM 2018, în funcție de clasamentul FIFA din luna octombrie

Tragerea la sorți a grupelor Cupei Mondiale 2018 din Rusia, programată pe 1 decembrie la Moscova, se va face în funcție de clasamentul FIFA din luna octombrie, a anunțat Federația internațională de fotbal într-un comunicat.

Toate cele 32 de echipe calificare vor fi repartizate în patru urne, după criteriile sportive, fiecare având în componență opt echipe.

"Ediția din octombrie 2017 a clasamentului mondial FIFA va fi utilizată pentru repartizarea tuturor echipelor calificate, conform clasamentului lor în ordine descrescătoare, cu cele mai bune șapte echipe, alături de Rusia, în urna 1", a precizat FIFA pe site-ul său oficial.

Două națiuni din aceeași confederație nu se vor putea regăsi, însă, în aceeași grupă, cu excepția celor provenind din Europa.

Clasamentul FIFA pe baza căruia se va face această tragere va fi publicat pe 16 octombrie, după ultimele meciuri din preliminariile CM 2018. În luna noiembrie, urmează să se dispute meciurile de baraj pentru calificarea la turneul final din Rusia.

Tragerea la sorți va fi efectuată pe 1 decembrie, la Palatul Congreselor de la Kremlin, cu o capacitate de 6.000 de spectatori.

Rusia va găzdui Cupa Mondială de fotbal în perioada 14 iunie — 15 iulie 2018, meciurile urmând să se dispute pe 12 stadioane aflate în unsprezece orașe din vestul țării.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…

5 ULTIMA ORĂ Dispar sistemele IT ale ministerelor și agențiilor guvernamentale, administrația centrală se va mut…