Fotbal: "Trebuie mers până la capăt" cu arbitrajul video, spune Infantino

Fotbal: "Trebuie mers până la capăt" cu arbitrajul video, spune Infantino

"Când faci ceva, trebuie mers până la capăt", a declarat marți președintele FIFA, Gianni Infantino, despre arbitrajul video, el estimând că rezultatele testelor efectuate sunt "foarte pozitive" în ciuda unor "mici hibe", scrie AFP.

"Facem acum niște teste. Chiar dacă mai sunt mici lucruri de îndreptat pe ici pe colo, cred că rezultatul global este foarte pozitiv în măsura în care, în final, arbitrajul video îi permite arbitrului să-și îndrepte greșelile", a explicat Infantino la Paris, cu ocazia prezentării Mondialului 2019 feminin, ce va avea loc în Franța.

"Se spune că arbitrajul video poate să vadă și să îndrepte totul, dar lumea uită că noi (telespectatorii obișnuiți — n. r.) când urmărim un meci la televizor, putem interpreta în trei feluri aceeași fază, deci nu acesta e obiectivul arbitrajului video. Obiectivul său este să îndrepte greșelile mari, pentru ca o Cupă Mondială să nu fie decisă de o greșeală de arbitraj", a spus el.

"Peste tot unde a fost testat arbitrajul video, s-a văzut că în ciuda unor mici hibe pe ici pe colo, rezultatul a fost că nicio decizie bună a arbitrului n-a fost schimbată, devenind o decizie greșită. Dimpotrivă, câteva decizii greșite, șapte la Cupa Confederațiilor, au fost schimbate. Asta îi ajută pe arbitri, asta ajută lumea", a adăugat Infantino.

Mai trebuie "făcute eforturi în ce privește comunicarea", a recunoscut el. "La acest capitol, până acum n-am fost foarte buni, dar facem teste cu bunăvoință. Sunt 50 de ani de când se vorbea de asta, chiar trebuia ca cineva să încerce".

Infantino a repetat că o decizie privind folosirea sau nu a tehnologiei de asistență video pentru arbitraj (VAR) la Mondialul de anul viitor din Rusia va fi luată "în luna martie 2018".

AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu, editor: Teodora Oprea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu