Fotbal: UEFA a confirmat candidaturile pentru Comitetul Executiv; Burleanu, candidat pentru Consiliul FIFA

Fotbal: UEFA a confirmat candidaturile pentru Comitetul Executiv; Burleanu, candidat pentru Consiliul FIFA

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a confirmat cele nouă candidaturi pentru cele opt locuri în Comitetul său Executiv, precum şi cele trei candidaturi pentru vicepreşedinţia FIFA şi pentru locurile europene în Consiliul FIFA, care urmează să fie alese la cel de-al 45-lea Congres Ordinar de la Montreux (Elveţia), la 20 aprilie, scrie EFE.

Printre competitori se află şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, care va candida pentru un loc în Consiliul FIFA.

Astfel, Zbigniew Boniek (Polonia), David Gill (Anglia), Rainer Koch (Germania), Karl-Erik Nilsson (Suedia) şi Servet Yardimci (Turcia) vor candida pentru realegere în Executivul UEFA, alături de aspiranţii Mehdi Bayat (Belgia), Aleksandr Diukov (Rusia), Gabriele Gravina (Italia) şi Just Spee (Olanda).

UEFA a menţionat joi că toţi candidaţii au trecut cu succes verificarea de eligibilitate necesară, efectuată de Comisia sa de guvernanţă şi conformitate.

Pentru funcţia de vicepreşedinte FIFA, rezervată federaţiilor britanice - Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor - pentru o perioadă de doi ani, UEFA a primit nominalizările lui David Martin (Irlanda de Nord), Michael Mulraney (Scoţia) şi Kieran O'Connor (Ţara Galilor).

Pentru posturile rezervate femeilor în Consiliul FIFA pentru un mandat de patru ani competitoarele sunt Evelina Christillin (Italia), care candidează pentru realegere, şi Laura McAllister (Ţara Galilor), iar cei patru candidaţi pentru funcţiile de membru în Consiliul FIFA, pentru perioada de patru ani, sunt Georgios Kumas (Chile), Dejan Savicevic (Muntenegru) - ambii pentru realegere -, Răzvan Burleanu (România) şi Peter Peters (Germania).

UEFA a menţionat că verificarea eligibilităţii candidaţilor la Consiliul FIFA va fi efectuată de către Comisia de Revizuire a FIFA şi va fi comunicată în timp util. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 O decizie corectă! Drulă, ministrul Transporturilor, nu mai vrea drumuri modernizate care să treacă prin sate,…

4 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…

5 Mușchii președintelui fac furori pe internet! / Câh, Mândruță nu s-a putut abține să nu-i dea o limbă...