Fotbal: UEFA a dat undă verde pentru sistemul VAR în faza finală a Ligii Naţiunilor

Fotbal: UEFA a dat undă verde pentru sistemul VAR în faza finală a Ligii Naţiunilor

Sistemul de arbitraj video (VAR) va fi utilizat în această săptămână la faza finală a Ligii Naţiunilor din Portugalia, a anunţat luni Uniunea europeană de fotbal.

Sistemul VAR a fost utilizat cu succes la CM 2018 din Rusia şi în faza eliminatorie a Ligii Campionilor din sezonul 2018/2019.

În semifinalele Ligii Naţiunilor, Anglia va primi replica Olandei pe 6 iunie (Guimaraes), în timp ce Portugalia va înfrunta Elveţia pe 5 iunie, la Porto.

Finala mare este programată pe 9 iunie la Porto, iar finala mică în aceeaşi zi la Guimaraes.

Ronaldo Koeman, selecţionerul Olandei, este de părere că sistemul VAR trebuie fie perfecţionat în continuare: ''VAR ajută ca fotbalul să fie mai corect şi majoritatea greşelilor vor fi corectate. Este un lucru bun. Dar trebuie să realizăm că, oricum, discuţiile vor continua să existe, pentru că adesea poţi interpreta acţiunile în mai mult feluri. Sunt favorabil ideii ca VAR să corecteze greşelile mari, evidente, în loc să căutăm fără încetare erori potenţiale''.

Şi selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, susţine utilizarea VAR: ''Nu vom avea niciodată un sistem 100% sigur, dar deciziile cheie cu siguranţă vor fi corectate''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...