Fotbal: UEFA asigură că nu a invitat Argentina să joace în competiţiile europene

Fotbal: UEFA asigură că nu a invitat Argentina să joace în competiţiile europene

UEFA a ţinut să dezmintă, luni, zvonurile conform cărora ar fi invitat selecţionata de fotbal a Argentinei să participe la turneele organizate sub egida sa, informează agenţia EFE.

Informaţiile respective au apărut după scandalul declanşat de Messi şi colegii săi din naţionala "albiceleste", în urma înfrângerii suferite în faţa Braziliei, în semifinalele turneului Copa America.

Postul de televiziune Fox Sports Argentina a precizat că Federaţia de la Buenos Aires ar fi primit o ofertă din partea UEFA pentru ca naţionala Argentinei să evolueze în Liga Naţiunilor din Europa.

"Nu există niciun adevăr în sugestia că Argentina a fost invitată să participe la competiţiile UEFA sau să devină membru UEFA", a precizat forul fotbalistic european într-un comunicat.

"UEFA nu a intrat niciodată în discuţii pe această temă şi nici nu o va face vreodată. Totuşi, în spiritul prieteniei şi al camaraderiei, şi ca o organizaţie incluzivă, UEFA va invita desigur Argentina în calitate de oaspete special, să urmărească orice competiţie UEFA, oricând", se mai arată în comunicat.

Starul selecţionatei Argentinei, Lionel Messi, a refuzat să participe, sâmbătă, la ceremonia de atribuire a medaliilor după victoria echipei sale în meciul pentru locul al treilea la Copa America, acuzând "corupţia" din cadrul Confederaţiei sud-americane de fotbal.

La Copa America 2019 au participat şi două invitate din afara continentului sud-american, selecţionatele Japoniei şi Qatarului, ultima fiind campioana en titre a Asiei. AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

5 Așa o fi?