Fotbal: UEFA lasă la nivelul autorităţilor locale decizia privind numărul de spectatori la meciurile de la EURO 2020

Fotbal: UEFA lasă la nivelul autorităţilor locale decizia privind numărul de spectatori la meciurile de la EURO 2020

Londra, 31 mar /Agerpres/ - UEFA a decis miercuri, cu ocazia reuniunii Comitetului executiv, să lase la nivelul autorităţilor locale decizia privind numărul de spectatori acceptaţi pe stadioane la meciurile turneului final al EURO 2020 din această vară, scrie Reuters.

Conform sursei, UEFA intenţiona să ceară organizatorilor să accepte spectatori în proporţie de 30% din capacitatea stadioanelor, însă în final a preferat să lase pe seama responsabililor locali hotărârea cu privire la numărul acestora.

La şase luni după ce a autorizat revenirea publicului în competiţiile europene, până la 30% din capacitatea stadioanelor, pentru a lupta împotriva răspândirii coronavirusului, UEFA anunţa de marţi că este pregătită să renunţe la această limită pentru a asigura, în conformitate cu reglementările locale, un număr mai mare de spectatori la EURO 2020.

Autorităţile din Rusia şi Anglia au indicat deja că autorizează o prezenţă mai importantă a publicului pe stadioane la meciurile de la EURO 2020 ce vor avea loc la Sankt Petersburg şi Londra (Wembley).

Astfel, Federaţia engleză de fotbal (FA) a menţionat că doreşte să umple tribunele stadionului Wembley la cel puţin 50% din capacitatea acestora, respectiv 45.000 de locuri, la semifinalele şi finala Campionatului European de fotbal - EURO 2020, potrivit cotidianului The Sun.

De asemenea, Comitetul local de organizare de la Sankt Petersburg a anunţat, miercuri, că Gazprom Arena va putea fi ocupată până la 50 la sută din capacitatea sa, care este de 68.000 de locuri, la cele patru meciuri pe care le va găzdui la EURO 2020 de fotbal, conform EFE.

UEFA a subliniat la mijlocul acestei luni că nu acceptă ca meciurile de la EURO 2020 să se dispute cu porţile închise şi a cerut celor 12 oraşe gazdă să primească spectatori, după cum declara preşedintele forului fotbalistic european, Aleksander Ceferin.

Totodată, UEFA a indicat că 7 aprilie rămâne termenul limită pentru ca oraşele să prezinte numărul de fani care vor avea acces pe stadioane.

Programată iniţial în 2020, competiţia a fost amânată pentru 2021 ca urmare a pandemiei de coronavirus. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021 în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania). România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal pe Arena Naţională din Capitală.

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciurile Austria - Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00), Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00), Ucraina - Austria (21 iunie, ora 19:00), toate în Grupa C, precum şi partida din optimi care va opune câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00). AGERPRES (AS - editor: Adrian Drăguţ)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...