Fotbal: UEFA va organiza o nouă competiţie intercluburi din 2021 (ECA)

Fotbal: UEFA va organiza o nouă competiţie intercluburi din 2021 (ECA)

O a treia competiţie intercluburi la fotbal organizată de UEFA ar urma să debuteze în sezonul 2021-2022, a anunţat, marţi, italianul Andrea Agnelli, preşedintele Asociaţiei Europene a Cluburilor (ECA), citat de Reuters.

Agnelli le-a comunicat membrilor ECA la adunarea de la Split (Croaţia) că noua competiţie UEFA va duce numărul total al cluburilor implicate în cupele europene la 96.

''În aşteptarea aprobării din partea Comitetului Executiv al UEFA, s-a dat 'lumină verde' pentru a fi introdusă o a treia competiţie, care va duce numărul total al cluburilor la 96, din sezonul 2021-22'', a afirmat Agnelli.

Agnelli este şi preşedintele clubului Juventus şi face parte din Comitetul Executiv al UEFA, ocupând unul din cele două locuri ca reprezentant al cluburilor. UEFA nu a comentat dezvăluirile făcute de Agnelli.

Europe are în prezent două competiţii intercluburi, Liga Campionilor, cu 32 de echipe participante în grupe, şi Europa League, care are 48 de echipe în grupe.

UEFA a organizat şi o a treia competiţie intercluburi, Cupa Cupelor, rezervată câştigătoarelor cupelor naţionale, dar aceasta a fost desfiinţată în 1999, echipele care câştigă acest trofee naţionale primind dreptul de a evolua în Europa League.

ECA a cerut anterior ca mai multe cluburi să fie implicate în competiţiile europene intercluburi şi să beneficieze de mai multe meciuri. AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...