Fotbal: Usain Bolt, testat antidoping înainte de a semna pentru o echipă profesionistă

Fotbal: Usain Bolt, testat antidoping înainte de a semna pentru o echipă profesionistă

Starul jamaican Usain Bolt, care este pe punctul de a semna primul său contract de fotbalist profesionist, a fost supus unui control antidoping inopinat, relatează AFP.

Bolt, deţinătorul recordurilor mondiale la 100 m (9sec58/100) şi 200 m (19sec19/100), a postat un clip video în care prezintă un test antidoping la cererea Federaţiei australiene de fotbal.

''Chiar trebuie să trec un test antidoping azi? Nu sunt încă un fotbalist profesionist. Chiar e serios? a spus Bolt, care a întrebat de ce trebuie să treacă un test dacă nu a semnat încă pentru un club. Mi s-a răspuns că e vorba de un sportiv de elită şi că trebuie să fiu controlat. Bine. OK''.

Bolt, octuplu campion olimpic, s-a retras anul trecut după Mondialele de atletism de la Londra şi a început să se antreneze pentru a debuta într-o carieră de fotbalist. Clubul australian Central Coast Mariners i-a oferit o şansă şi l-a testat înainte de a decide dacă îl va angaja pe Bolt.

La prima sa titularizare, Bolt, 32 ani, a marcat o dublă într-un meci amical disputat pe 12 octombrie. A-League debutează pe 19 octombrie şi Bolt speră să semneze primul său contract ca fotbalist. AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...