Fotbal: VfL Bochum şi Greuther Furth au promovat în prima ligă a campionatului Germaniei

Fotbal: VfL Bochum şi Greuther Furth au promovat în prima ligă a campionatului Germaniei

Echipele VfL Bochum şi Greuther Furth au promovat în prima ligă a campionatului de fotbal al Germaniei, la finalul meciurilor ultimei etape a sezonului, disputate duminică.

Bochum s-a clasat pe primul loc în clasamentul final din Zweite Bundesliga, după ce a învins pe teren propriu, cu scorul de 3-1, formaţia SV Sandhausen.

Greuther Furth a ocupat locul secund, la o diferenţă de trei puncte, graţie victoriei pe care a obţinut-o cu mari emoţii în faţa formaţiei Fortuna Dusselorf (scor 3-2).

Condusă cu 1-0 şi rămasă în zece jucători chiar înainte de pauză, Greuther Furth a reuşit totuşi să câştige acest joc de pe propria arenă, autorul golului victoriei fiind nigerianul Dickson Abiama, care a marcat la doar un minut după introducerea sa în joc (83).

Pe poziţia a treia s-a clasat Holstein Kiel, echipa cu cea mai bună apărare din liga secundă germană, care a ratat promovarea directă după două eşecuri consecutive cu acelaşi scor (2-3), ultimul dintre ele duminică, pe teren propriu în faţa formaţiei SV Darmstadt.

Holstein Kiel va disputa barajul pentru promovare/menţinere cu FC Koln, ocupanta locului 16 în prima ligă, de unde au retrogradat direct ultimele două clasate, Werder Bremen şi Schalke 04.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…