Fotbal: Vincent Kompany dezvăluie modul în care un somnifer a ajutat Belgia la Mondialul 2018

Fotbal: Vincent Kompany dezvăluie modul în care un somnifer a ajutat Belgia la Mondialul 2018

Fundaşul Vincent Kompany a dezvăluit un episod inedit de la Cupa Mondială din Rusia, care a ajutat Belgia să câştige meciul cu Brazilia (2-1) din sferturile de finală, înainte de a obţine medaliile de bronz, relatează agenţia EFE.

Kompany a povestit că, în ajunul meciului cu Brazilia, nu a putut dormi la hotel şi a luat un somnifer, dar a uitat să-şi activeze ceasul deşteptător. Ca urmare, jucătorul lui Manchester City a ratat antrenamentul de dimineaţă. Kompany a pierdut şi şedinţa tehnică cu selecţionerul Roberto Martinez, privind blocarea adversarilor. Kompany şi-a cerut scuze pentru întârziere şi l-a rugat pe secundul Thierry Henry să îi facă un rezumat cu ceea ce s-a întâmplat la şedinţa tehnică.

Planurile s-au schimbat total la ultima sesiune de antrenament, când Kompany şi-a avertizat staff-ul tehnic că Brazilia se va apăra exact ca Manchester City: ''L-am văzut pe selecţionerul brazilian alături de Pep Guardiola la baza noastră de antrenament de la City. A copiat exact sistemul lui City. Iar eu ştiam slăbiciunile acestui sistem''.

În timpul meciului, Kompany a contribuit la marcarea primului gol în minutul 13, după un corner. De Bruyne a executat, Kompany a reluat spre poartă, iar Fernandinho a deviat mingea în propria poartă cu cotul.

''Este o nebunie, a adăugat Kompany, 32 ani. Cine ar fi crezut acum câţiva ani că vom termina pe locul 3 cu asemenea adversari. Sunt mândru de parcursul nostru''.

Belgia s-a clasat pe primul loc în grupă, iar apoi a eliminat succesiv Japonia, Brazilia, înainte de a pierde semifinala cu Franţa, iar în finala mică a învins Anglia, pentru a doua oară, după succesul din grupă. AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor Mircea Lazaroniu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…