Fotbal: Viorel Păunescu - Pierderea lui Daniel Prodan este o tragedie, un moment greu pentru toți

Fotbal: Viorel Păunescu - Pierderea lui Daniel Prodan este o tragedie, un moment greu pentru toți

Viorel Păunescu, președinte al clubului Steaua în perioada în care Daniel Prodan a evoluat la formația roș-albastră, a declarat vineri, la Arena Națională, că decesul fostului fotbalist este "o mare tragedie, un moment greu pentru toți cei care l-au cunoscut".

"Este o mare tragedie, un moment foarte greu pentru toți cei care l-au cunoscut. Didi era un om de excepție, eu am avut șansa să îl cunosc de când s-a transferat la Steaua și când a jucat primul lui meci la echipa națională. A fost un om vesel, un om spontan, care te făcea mereu să râzi. Am vorbit cu el în ultima perioadă, era sănătos, puternic și vesel. Nu dădea semne că ar avea probleme de sănătate, chiar mai alerga prin parc. Am înțeles de la soția lui că și mama lui a murit tot din cauza unui stop cardiac la 62 de ani, poate a fost și ceva din familie. Din păcate drumul lui s-a întrerupt brusc și cred că și din cauza problemelor legate de activitatea sportivă", a spus fostul președinte, care a depus și o coroană de flori.

Întrebat dacă a contat și conflictul pe care l-a avut în ultima perioadă cu actuala conducere a Federației Române de Fotbal, Păunescu a răspuns: "Din ce spun colegii și prietenii lui, da, a contat foarte mult. În ultimele trei zile a fost fratele lui la el și a vorbit numai despre necazurile legate de faptul că nu mai este în fotbal și așa mai departe".

Trupul neînsuflețit al fotbalistului Daniel Prodan, decedat miercuri seara la vârsta de 44 de ani, a fost depus vineri dimineață la Arena Națională din Capitală.

Cortegiul funerar a ajuns în jurul orei 10,00 și a fost așteptat de foști colegi din "Generația de Aur" ai lui Daniel Prodan.

Sicriul va fi depus astăzi, începând cu ora 20,00, la Biserica 'Sf. Ilie' din Pipera. Înmormântarea este programată sâmbătă, la ora 14,00, la Cimitirul 'Sf. Ilie' din Pipera.

Daniel Prodan a încetat din viață miercuri seara în urma unui infarct miocardic suferit în locuința sa.

Fostul fundaș a strâns 54 de selecții la echipa națională în perioada 1993-2001, participând cu reprezentativa României la Campionatul Mondial din 1994, unde a fost integralist în toate cele 5 partide, și la Campionatul European din 1996.

Daniel Prodan s-a născut pe 23 martie 1972 la Satu Mare. A evoluat la Olimpia, echipa locală, între 1991-1992. Apoi, a ajuns la Steaua București, formație unde a jucat până în 1996, când s-a transferat la Atletico Madrid, apoi a ajuns în Scoția, la Glasgow Rangers. În 2000 a revenit la Steaua București.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”