Fotbal: Volkswagen renunță la sponsorizarea cluburilor Schalke 04 și Munchen 1860

Fotbal: Volkswagen renunță la sponsorizarea cluburilor Schalke 04 și Munchen 1860

Producătorul german de automobile Volkswagen, puternic afectat de scandalul emisiilor poluante, a decis să nu mai prelungească parteneriatele cu cluburile de fotbal Schalke 04 Gelsenkirchen și TSV Munchen 1860.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru cotidianul german Der Spiegel că "Volkswagen nu va prelungi contractele cu Schalke 04 și Munchen 1860 la finalul sezonului în curs". Acordurile cu cele două grupări fotbalistice germane urmează să expire la 30 iunie 2016.

Reprezentantul Volkswagen nu a făcut, însă, nicio precizare în privința colaborării cu VfL Wolfsburg, echipa orașul în care se află sediul companiei și al cărei sponsor este, de asemenea, principalul constructor european de automobile.

Schalke 04 ocupă în acest moment locul 4 în prima ligă germană, iar în acest weekend ar putea urca pe podiumul din Bundesliga, sinonim cu calificarea în viitoarea ediție a Ligii Campionilor, în cazul unei victorii în deplasare cu Hertha Berlin. TSV Munchen 1860 evoluează, în schimb, de mulți ani în liga a doua germană.

Conform anumitor informații, principalul constructor european dorește, în schimb, să sponsorizeze în continuare Cupa Germaniei, așa cum a făcut-o începând din 2012.

Grupul Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

3 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

4 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie