Fotbal: Wenger a egalat recordul de meciuri al lui Sir Alex Ferguson în Premier League

Fotbal: Wenger a egalat recordul de meciuri al lui Sir Alex Ferguson în Premier League

Antrenorul echipei engleze de fotbal Arsenal Londra, francezul Arsene Wenger, a egalat recordul deţinut de Sir Alex Ferguson, care a stat 810 meciuri pe banca tehnică a unei echipe din Premier League, cu prilejul partidei pe care ''tunarii'' au câştigat-o joi seara cu scorul de 3-2, în deplasare cu Crystal Palace, transmite AFP.

Tehnicianul francez a condus-o pe Arsenal în 1.193 de partide de al sosirea sa în octombrie 1996. Wenger mai are contract cu ''tunarii'' până în iunie 2019.

''Loialitate, angajament, muncă din greu şi sacrificiul vieţii. Asta se cere'', a precizat alsacianul de 68 de ani, miercuri, adăugând că pentru o astfel de performanţă e nevoie şi de ''sănătate''.

Cu Wenger la conducere, Arsenal a câştigat trei titluri de campioană a Angliei, patru Cupe ale Angliei, a avut un sezon, 2003-2004, fără înfrângere şi a jucat finala Ligii Campionilor, în 2006, pierdută în faţa echipei FC Barcelona.

Pe lângă cele 810 meciuri din Premier League, fondată în 1992, Ferguson a mai condus echipa şi în 223 de meciuri în fosta ligă engleză, ajungând la un total de 1.033 eşalonul de elită din Albion.

Alex Ferguson a antrenat-o pe Manchester United între 1986 şi 2013.
AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro