Fotbal/Coronavirus: Campionatul Rusiei se va relua pe 21 iunie

Fotbal/Coronavirus: Campionatul Rusiei se va relua pe 21 iunie

Sezonul 2019/2020 al ligii de fotbal a Rusiei, întrerupt în martie din cauza pandemiei de coronavirus, se va relua în data de 21 iunie, după decizia recentă a guvernului de ridicare graduală a restricţiilor, relatează EFE.

Pe 21 iunie se vor disputa meciurile din etapa a 23-a, care are cap de afiş meciul dintre ŢSKA Moscova, aflată pe locul 5 cu 36 puncte, şi liderul Zenit Sankt Petersburg (50 puncte).

Ultimele opt etape sunt programate în perioada 21 iunie - 22 iulie.

Nu se ştie încă dacă meciurile se vor disputa cu spectatori sau fără, dar preşedintele rus Vladimir Putin a explicat că ridicarea restricţiilor depinde de fiecare regiune în parte.

Moscova, de exemplu, va menţine perioada de izolare până la finele lunii mai, în timp ce în alte regiuni, precum Tatarstan, carantina a fost ridicată din această săptămână.

Federaţia rusă de fotbal (UFR) a precizat că echipele vor putea efectua cinci schimbări pe meci pentru a diminua riscul accidentărilor din cauza pauzei forţate de două luni la care au fost supuşi jucătorii.

La finele sezonului din prima ligă, ultimele două clasate vor retrograda, iar locul lor va fi luat de primele clasate în liga secundă, Rotor Volgograd şi FK Himki, care nu se va mai relua.

Meciurile din Cupa Rusiei se vor disputa începând tot cu data de 21 iunie, iar finala va avea loc pe 25 iulie. Gazda finalei va fi decisă în funcţie de situaţia epidemiologică, a precizat federaţia.

Conform presei ruse, 12 dintre cele 16 cluburi din prima ligă s-au opus reluării sezonului, inclusiv Lokomotiv Mosccova, a doua clasată, şi Rubin Kazan, aflată în lupta pentru evitarea retrogradării. Reluarea ligii a fost susţinut de Zenit Sankt Petersburg, Krasnodar, FC Rostov şi ŢSKA Moscova.

Preşedintele federaţiei, Aleksandr Diukov, a fost însă partizan al continuării sezonului cu orice preţ. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...