Fotbal/Coronavirus: Echipele spaniole, autorizate de luni să efectueze antrenamente în grupuri limitate

Fotbal/Coronavirus: Echipele spaniole, autorizate de luni să efectueze antrenamente în grupuri limitate

Cluburile de fotbal din primele două divizii ale campionatului Spaniei vor fi autorizate să reia antrenamentele în grupuri limitate, după intrarea în cea de-a treia fază a protocolului pentru reluarea activităţilor întrerupte de pandemia de coronavirus, informează Reuters.

Potrivit unei surse apropiate de această chestiune, LaLiga a informat cluburile că se pot antrena în grupuri de până la zece jucători, începând din 18 mai, după ce Ministerul spaniol al Sănătăţii a relaxat sâmbătă restricţiile impuse sportivilor de nivel înalt.

Jucătorii cluburilor de top au revenit la centrele de pregătire ale echipelor lor la începutul lunii mai, pentru prima dată după ce fotbalul organizat din Spania a fost suspendat provizoriu, în martie, din cauza crizei sanitare. De atunci, ei au putut efectua însă doar antrenamente individuale, cu respectarea unor măsuri sanitare stricte.

Fotbaliştii vor intra luni în penultima fază a revenirii la activităţile normale, în timp ce antrenamentele colective complete sunt prevăzute în cea de-a patra şi ultima fază şi vor fi posibile doar în momentul în care pandemia va fi şi mai bine controlată pe teritoriul Spaniei.

Preşedintele LaLiga, Javier Tebas, a declarat săptămâna trecută că speră ca sezonul să poată fi reluat începând din 12 iunie, dar acest lucru depinde de evoluţia crizei sanitare.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale