Fotbal/Coronavirus: Franţa îşi redeschide stadioanele, cu public limitat şi protocol sanitar

Stadioanele de fotbal din Franţa, private de meciuri oficiale din luna martie, se vor redeschide pentru public în acest weekend, o premieră printre cele mai importante cinci ţări europene, cu câteva meciuri amicale în program, cu un număr limitat de spectatori (5.000) şi cu un protocol sanitar strict, informează AFP.

Ţinute în repaos forţat după întreruperea competiţiilor în luna martie, din cauza pandemiei de coronavirus, cluburile profesioniste au revenit pe terenurile de fotbal de câteva zile pentru meciuri de pregătire în vederea sezonului 2020-2021, a cărui lovitură de începere va fi dată în luna august.

Anumite echipe au ales chiar ziua de sâmbătă 11 iulie pentru a organiza meciuri, mai exact în ziua aleasă de autorităţi pentru redeschiderea stadioanelor pentru public, în limita maximă de 5.000 de persoane, valabilă pentru orice adunare pe teritoriul Franţei.

Primele arene care îşi deschid porţile sunt Chambly (nord) şi Caen (nord-vest), două echipe din Ligue 2 care vor lua contact cu suporterii lor, în vederea meciurilor cu Boulogne-sur-Mer (N1, divizia a treia) şi Paris FC (L2), la care sunt aşteptate câteva sute de persoane.

Adevăratul test la scară mare va avea loc duminică la Le Havre, echipa din Ligue 2 urmând să primească vizita starurilor campioanei Paris Saint-Germain pe stadionul Oceane. Pentru prima oară în ultimele patru luni în rândul ţărilor din "Big 5" (Spania, Anglia, Germania, Italia, Franţa), un meci cu un club din elită se va disputa în faţa a câteva mii de spectatori.

Între 4.000 şi 4.500 de bilete au fost puse la dispoziţia spectatorilor şi au fost epuizate în doar câteva minute, conform clubului Le Havre.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

2 Se întoarce foaia? Gunoiul care l-a înregistrat pe Nicușor Dan, chemat de procurori cu înregistrările difuzate…

3 Sindile, audiat la DNA! În vârstă de 42 de ani, șeful jandarmilor la represiunea din 10 august s-a pensionat p…

4 CTP / Nu votez cu madam Cârnat

5 Ultimul sondaj înainte de alegerile de duminică. Nicușor Dan și Gabriela Firea, umăr la umăr în lupta pentru P…