Fotbal/Coronavirus: Franţa îşi redeschide stadioanele, cu public limitat şi protocol sanitar

Fotbal/Coronavirus: Franţa îşi redeschide stadioanele, cu public limitat şi protocol sanitar

Stadioanele de fotbal din Franţa, private de meciuri oficiale din luna martie, se vor redeschide pentru public în acest weekend, o premieră printre cele mai importante cinci ţări europene, cu câteva meciuri amicale în program, cu un număr limitat de spectatori (5.000) şi cu un protocol sanitar strict, informează AFP.

Ţinute în repaos forţat după întreruperea competiţiilor în luna martie, din cauza pandemiei de coronavirus, cluburile profesioniste au revenit pe terenurile de fotbal de câteva zile pentru meciuri de pregătire în vederea sezonului 2020-2021, a cărui lovitură de începere va fi dată în luna august.

Anumite echipe au ales chiar ziua de sâmbătă 11 iulie pentru a organiza meciuri, mai exact în ziua aleasă de autorităţi pentru redeschiderea stadioanelor pentru public, în limita maximă de 5.000 de persoane, valabilă pentru orice adunare pe teritoriul Franţei.

Primele arene care îşi deschid porţile sunt Chambly (nord) şi Caen (nord-vest), două echipe din Ligue 2 care vor lua contact cu suporterii lor, în vederea meciurilor cu Boulogne-sur-Mer (N1, divizia a treia) şi Paris FC (L2), la care sunt aşteptate câteva sute de persoane.

Adevăratul test la scară mare va avea loc duminică la Le Havre, echipa din Ligue 2 urmând să primească vizita starurilor campioanei Paris Saint-Germain pe stadionul Oceane. Pentru prima oară în ultimele patru luni în rândul ţărilor din "Big 5" (Spania, Anglia, Germania, Italia, Franţa), un meci cu un club din elită se va disputa în faţa a câteva mii de spectatori.

Între 4.000 şi 4.500 de bilete au fost puse la dispoziţia spectatorilor şi au fost epuizate în doar câteva minute, conform clubului Le Havre.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă aruncă în aer PSD! Dezvăluiri fără perdea despre „păpușile” din fruntea partidului

2 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…

3 SURSE Nicuşor Dan l-a dat afară din sala de şedinţe pe gândacul plantat de Firea, directorul economic al ALPAB…

4 Capra se crede crocodil / Olivia Steer îl ceartă pe Mircea Cărtărescu că nu știe să scrie!!! Răspunsul de mare b…

5 Categoria „valori” / 181 de ani de închisoare, în Spania, pentru doi interlopi care în România ar fi luat, prob…