Fotbal/Coronavirus: Liga cehă a anunţat încheierea anticipată a campionatului

Fotbal/Coronavirus: Liga cehă a anunţat încheierea anticipată a campionatului

Liga cehă de fotbal (LFA) a anunţat vineri încheierea anticipată a campionatului, din cauza epidemiei de coronavirus, informează AFP.

Potrivit unui comunicat al LFA, decizia a fost luată după ce un jucător al echipei SC Opava a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Opava urma s-o întâlnească joi pe Sigma Olomouc în play-off-ul pentru evitarea retrogradării.

"După ce clubul Opava a fost plasat în carantină, nu mai este posibil ca actualul sezon să se încheie la timp", a indicat un oficial al LFA, Dusan Svoboda.

Nicio echipă nu va retrograda la finalul stagiunii, iar viitoarea ediţie de campionat se va disputa cu 18 formaţii, în loc. Cele două nou-promovate sunt FK Pardubice şi Zbrojovka Brno.

Această decizie nu va influenţa partea superioară a clasamentului, fiind deja cunoscut echipele ce vor participa în cupele europene. Campionatul s-a încheiat cu victoria Slaviei Praga, la care Nicolae Stanciu este unul dintre cei mai buni jucători. Cupa Cehiei a fost câştigată de Sparta Praga, la care este legitimat Florin Niţă. La Slovan Liberec a evoluat Alexandru Băluţă.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...