Fotbal/Coronavirus: Liga spaniolă se va supune deciziilor guvernului pentru încheierea sezonului

Fotbal/Coronavirus: Liga spaniolă se va supune deciziilor guvernului pentru încheierea sezonului

Liga spaniolă de fotbal a pregătit un protocol de reluare a antrenamentelor, însă orice decizie referitoare la reluarea competiţiei va fi supusă ordinelor autorităţilor sanitare, a indicat această organizaţie, citată de AFP.

Reunită luni, comisia delegată a ligii, care gestionează campionatele profesioniste de fotbal din Spania, a repetat că "orice decizie în privinţa reluării competiţiei va fi supusă dispoziţiilor adoptate de autorităţile sanitare", a anunţat La Liga prin intermediul unui comunicat.

Duminică, echipa Real Sociedad a fost nevoită să renunţe la intenţia de a relua, începând de marţi, antrenamentele individuale ale jucătorilor săi în cadrul propriei baze sportive, după ce a discutat cu Consiliul Superior al Sportului (CSD), din subordinea Ministerului Culturii şi al Sportului din Spania.

"Jucătorii îşi vor continua munca la domiciliile lor", a indicat Real Sociedad într-un comunicat dat publicităţii duminică, după punerea în gardă a responsabililor guvernamentali.

Spania, una dintre ţările cele mai afectate la nivel mondial de pandemia de coronavirus, este izolată şi în "stare de alertă" cel puţin până în 26 aprilie. Ca majoritatea activităţilor fără o importanţă esenţială, fotbalul este paralizat începând din 12 martie.

"Fotbalul nu se va relua când va spune Javier Tebas (preşedintele La Liga - n.red.), nici când voi spune eu, nici când o va spune preşedintele CSD, ci atunci când autorităţile sanitare ne vor autoriza", a declarat Jose Manuel Rodriguez Uribes, ministrul Culturii şi Sportului, într-un interviu acordat cotidianului El Pais, săptămâna trecută.

La Liga va continua, totuşi, că lucreze la ideea de reluare a sezonului 2019-2020, pentru a-l duce la final, în condiţiile în care au mai rămas de disputat 11 etape din Primera Division.

"Protocolul de reluare a antrenamentelor echipelor din ligă a fost studiat, revizuit şi aprobat. Acest protocol va fi transmis şi explicat tuturor cluburilor afiliate, cu ocazia Comitetului director de joia viitoare şi va fi pus la dispoziţia Consiliului Superior al Sportului şi autorităţilor sanitare competente", a indicat La Liga în comunicatul difuzat luni.

"Potrivit scenariilor actuale, vor putea relua competiţia pe 28-29 mai, 6-7 iunie sau 28 iunie", a avansat Javier Tebas, preşedintele La Liga, în cursul unei conferinţe de presă cu jurnaliştii străini, care a avut loc pe 7 aprilie. AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)

Foto: (c) La Liga / Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”