Fotbal/Coronavirus: Ministrul german al Sănătăţii respinge ideea revenirii suporterilor pe stadioane

Fotbal/Coronavirus: Ministrul german al Sănătăţii respinge ideea revenirii suporterilor pe stadioane

Ministrul german al Sănătăţii a respins, luni, ideea revenirii suporterilor de fotbal pe stadioane, susţinând ca va transmite ''un semnal prost'', deoarece ţara se confruntă cu o revenire a numărului infecţiilor cu coronavirus, scrie AFP.

''Mii de suporteri pe stadioane...nu merge cu tendinţa actuală'', a spus Jens Spahn.

Şi Sindicatul medicilor germani s-a pronunţat împotriva reîntoarcerii spectatorilor pe stadioane pe stadioanele de fotbal din Bundesliga, considerând că acest lucru ar duce la înmulţirea numărului de infectări cu noul coronavirus.

"Pericolul unor infectări masive ar fi real, dacă am avea ghinionul să existe un supercontagiator printre spectatori şi virusul s-ar răspândi ca un foc", a declarat preşedinta sindicatului, Sussane Johna, citată de presa din ţara sa.

De asemenea, Johna şi-a exprimat scepticismul cu privire la planul Ligii germane de fotbal (DFL), referitor la o revenire limitată a publicului în tribune.

"Lucrul înşelător legat de coronavirus este că cineva se poate simţi perfect bine şi să aibă infecţia în gât. În mijlocul sărbătoririlor, scandărilor şi bucuriei, infecţiile se pot multiplica foarte repede", a explicat specialista germană.

DFL a sugerat un plan care prevede, între altele, eliminarea vânzării de alcool în interiorul stadioanelor, excluderea locurilor în picioare pentru spectatori şi a cotei de bilete pentru echipele vizitatoare, pe lângă o reducere a capacităţii.

"Eforturile DFL sunt de înţeles. Dar nu este realist să ne gândim că aceste măsuri servesc la prevenirea infectărilor", a mai spus Johna.

Primele două eşaloane fotbalistice ale fotbalului din Germania, Bundesliga şi 2.Bundesliga, susţineau că sunt pregătite să permită prezenţa unui anumit număr de fani pe stadioane, odată cu noul sezon intern, dacă autorităţile politice vor permite acest lucru.

Christian Seifert, preşedintele Ligii germane de fotbal (DFL), a declarat, la începutul lunii, că prezenţa spectatorilor depinde doar de hotărârile pe care le vor lua politicienii.

''Dacă şi când vor reveni fanii pe stadioane nu este o decizie a DFL ci a liderilor politici. DFL nu aşteaptă şi nu cere nimic, dar noi suntem
pregătiţi să facem acest mic pas, să primim un număr de spectatori în tribune, atunci când se va aproba acest lucru. Fotbalul profesionist va rebveni în paşi mici. Nu există o baghetă magică prin care politicienii să permită să avem iar stadioane pline. Va trebui să revenim la normalitate treptat'', a spus Seifert.

În urmă cu două zile, premierul landului Bavaria, Markus Soeder, spunea că nu consideră oportună revenirea fanilor pe stadioane odată cu debutul noului sezon din Bundesliga, în condiţiile în care numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 începe din nou să crească.

Noua ediţie a Bundesligii va debuta pe 18 septembrie 2020 şi se va încheia pe 22 mai 2021, potrivit calendarului publicat de Federaţia germană de fotbal (DFB), în timp ce sezonul 2019-2020 s-a încheiat cu stadioanele goale.

Titlul de campioană a revenit echipei Bayern Munchen, al 30-lea din istoria sa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”