Fotbal/Coronavirus: Ministrul italian al Sporturilor amână adoptarea unei decizii privind reluarea campionatului

Fotbal/Coronavirus: Ministrul italian al Sporturilor amână adoptarea unei decizii privind reluarea campionatului

Ministrul italian al Sporturilor, Vincenzo Spadafora, a avut miercuri o întâlnire cu factorii de decizie din fotbalul intern, însă nu s-a luat nicio hotărâre privind repornirea campionatului, scrie dpa.

Cluburile din Serie A şi Federaţia italiană de fotbal (FIGC) sperau să reia antrenamentele pe 4 mai şi să reînceapă meciurile trei săptămâni mai târziu.

''În următoarele zile, după ce vom avea o discuţie şi cu ministrul Sănătăţii, vom putea decide în privinţa reînceperii campionatului şi care vor fi modalităţile pe care echipele le vor aborda în ceea ce priveşte antrenamentele'', a spus Spadafora.

Săptămâna trecută, toate cele 20 de cluburi din Serie A şi-au exprimat acordul pentru reluarea sezonului când situaţia sanitară o va permite în Italia, ţară puternic afectată de pandemia de coronavirus.

Campionatul a fost suspendat pe 9 martie din cauza pandemiei.

"Adunarea Lega Serie A s-a reunit şi a confirmat, prin votul unanim al celor 20 de cluburi care au participat la o videoconferinţă, intenţia sa de a duce la capăt sezonul sportiv 2019-2020", menţiona un comunicat.

Liga a precizat că reluarea campionatului va putea avea loc doar dacă "guvernul va autoriza desfăşurarea acestuia, în deplina respectare a normelor privind protecţia sănătăţii şi de securitate". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?