Fotbal/Coronavirus: Premier League ia în calcul reluarea sezonului pe 8 iunie (presă)

Fotbal/Coronavirus: Premier League ia în calcul reluarea sezonului pe 8 iunie (presă)

Premier League engleză ia în calcul reluarea sezonului pe 8 iunie, cu porţile închise din cauza pandemiei de coronavirus, cu speranţa încheierii stagiunii pe 27 iulie, afirmă sâmbătă cotidianul The Times, citat de AFP.

Potrivit ziarului, instanţele fotbalului englez ca şi ale altor sporturi au avut discuţii cu guvernul britanic pentru a şti când vor putea fi reluate competiţiile, acest lucru urmând să se întâmple doar pe "terenuri autorizate".

Au rămas de jucat 92 de meciuri în actuala ediţie a Premier League, care a fost suspendată pe 13 martie şi este dominată autoritar de Liverpool, aflată foarte aproape de câştigarea primului său titlu de campioană din 1990.

Meciurile ar urma să aibă loc cu porţile porţile, fiind autorizate cel mult 400 de persoane, printre care ziarişti, doar dacă acestea au fost testate negativ la coronavirus. Totul pe stadioane preselecţionate, pentru a limita recursul la serviciile medicale.

Ar putea fi amenajate vestiare speciale pentru o mai mare distanţare socială, iar jucătorii ar putea fi obligaţi să se încălzească individual, deja în ţinută de meci.

Pentru începutul sezonului 2020-2021 a fost menţionată data de 22 august.

Dacă principalul obstacol rămâne lipsa testelor disponibile, Premier League va face tot posibilul pentru a evita anularea sezonului, lucru ce s-a întâmplat în Olanda, unde nu a fost desemnată nicio campioană.

Bundesliga, campionatul european de top care este cel mai aproape de momentul reluării, speră ca meciurile să înceapă pe 9 mai, dacă autorităţile vor permite acest lucru.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia