Fotbal/Coronavirus: Propuneri FRF - Liga a II-a, cu play-off şi play-out, iar la Liga a III-a, doar 6 meciuri de baraj

Fotbal/Coronavirus: Propuneri FRF - Liga a II-a, cu play-off şi play-out, iar la Liga a III-a, doar 6 meciuri de baraj

Federaţia Română de Fotbal are în plan să reducă drastic numărul de meciuri la nivelul Ligii a II-a şi Ligii a III-a, competiţii pe care le organizează, astfel încât eşalonul doi să fie împărţit în play-off şi play-out, pentru a se stabili mai repede promovatele şi retrogradatele, în timp ce la al treilea nivel fotbalistic să aibă loc doar 6 meciuri de baraj pentru promovare, au declarat pentru AGERPRES surse din cadrul cluburilor.

"La Liga a II-a propunerea pe care merge FRF este organizarea unui play-off şi play-out, dar nu e stabilit încă formatul exact. Iar promovarea şi retrogradarea ar trebui să rămână în aceleaşi condiţii. Ar trebui să retrogradeze trei echipe de la Liga a II-a şi să promoveze trei, două direct şi una la baraj cu echipa din Liga I'', a declarat sursa citată.

La nivelul celui de-al treilea eşalon fotbalistic, conform planului propus de FRF la întâlnirea de joi cu reprezentanţii cluburilor, ar urma să se mai dispute din actualul sezon doar 6 partide de baraj pentru promovarea în Liga a II-a: "La Liga a III-a, doar la seriile a 2-a, a 3-a şi a 5-a să existe un baraj între locurile 1 şi 2, pentru că aici există o diferenţă mai mică de 3 puncte în clasament. Ar fi de jucat practic 6 meciuri în luna iulie la aceste baraje de promovare, şi nu retrogradează nimeni".

În aceste condiţii, barajele de promovare din Liga a III-a ar urma să se dispute între AFC Unirea Slobozia şi ACS Mostiştea Ulmu (Seria 2), AFC Progresul Spartac Bucureşti şi CSM Slatina (Seria 3) şi ACS Fotbal Comuna Recea şi CS Minaur Baia Mare (Seria 5).

Dacă această propunere a FRF va fi validată de Comitetul Executiv, CS Aerostar Bacău şi U Craiova 1948 ar promova direct în Liga a II-a.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus. Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat că intenţionează să reia actuala ediţie a campionatului Ligii I în weekend-ul 13-14 iunie. AGERPRES (A-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

3 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …