Fotbal/Coronavirus: Protocolul de reluare a jocului s-a dovedit "o reuşită incredibilă", afirmă preşedintele UEFA

Fotbal/Coronavirus: Protocolul de reluare a jocului s-a dovedit "o reuşită incredibilă", afirmă preşedintele UEFA

Protocolul de reluare a jocului stabilit de UEFA pentru meciurile din competiţiile continentale, în contextul pandemiei de coronavirus, s-a dovedit "o reuşită incredibilă", în condiţiile în care s-au putut disputa peste 97% la sută dintre meciurile prevăzute, se precizează într-un comunicat dat publicităţii de forul fotbalistic european.

Potrivit UEFA, în perioada 5 august - 15 octombrie au avut loc în total 526 de meciuri în cadrul a zece competiţii patronate de UEFA, între care Liga Campionilor, Europa League, Liga Naţiunilor şi play-off-ul EURO 2020.

Cu ocazia acestor partide au fost efectuate 61.851 de teste pentru Covid-19, dintre care doar 341 s-au dovedit pozitive, respectiv 0,55% din persoanele testate. Cele mai multe teste (20.932 în total) au fost efectuate în cadrul competiţiei Europa League.

"Aceasta a fost o reuşită incredibilă, să se poată disputa peste 97% dintre meciurile prevăzute. Protocol de reluare a jocului pe care l-am pus în aplicare este solid şi garantează securitatea tuturor persoanelor implicate, chiar şi în aceste vremuri dificile, în care pandemia progresează pe continent, şi ne face încrezători în faptul că toate competiţiile noastre se vor derula aşa cum este prevăzut", a afirmat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, citat în comunicat.

"Acest protocol este, de asemenea, un omagiu pentru toate persoanele implicate şi o dovadă că meciurile se pot juca în totală siguranţă", a conchis preşedintele UEFA.

Uniunea europeană de fotbal subliniază, totodată, că toate cele 81 de partide prevăzute pe parcursul lunii octombrie, în cadrul play-off-ului EURO 2020, Ligii Naţiunilor sau meciuri amicale, au putut avea loc aşa cum era prevăzut, în timp ce, în aceeaşi perioadă internaţională, 47 dintre cele 49 de meciuri de calificare la categoria Under-21 s-au disputat, doar două dintre ele fiind amânate.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...