Fotbal/Coronavirus: Spital de campanie pe stadionul Maracana

Fotbal/Coronavirus: Spital de campanie pe stadionul Maracana

Autorităţile braziliene au anunţat, marţi, că emblematicul stadion Maracana din Rio de Janeiro va fi transformat în spital de campanie temporar pentru pacienţi cu coronavirus, urmând să fie dat în folosinţă în următoarele zile, informează cotidianul L'Equipe.

Stabilimentul temporar, cu o capacitate de 400 de paturi, va fi amplasat în zona de parcare a stadionului şi va permite o mai bună gestionare a afluxului de pacienţi contaminaţi cu coronavirus, în timp ce alte şapte instalaţii de acest tip vor fi construite la Rio de Janeiro.

De asemenea, un centru logistic a fost amplasat la faţa locului, în timp ce responsabilii proiectului au anunţat că terenul stadionului va fi menajat, la fel şi pista de atletism din jurul său.

Stadionul Pacaembu din Sao Paulo şi arena Mane Garrincha din capitala Brasilia au fost, de asemenea, transformate în spitale provizorii în ultimele zile.

Stadionul Maracana a fost inaugurat cu ocazia Cupei Mondiale din 1950 şi a găzduit finala Mondialului din 2014 precum şi ceremoniile de deschidere şi închidere din cadrul Jocurilor Olimpice din 2016.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /