Fotbal/Coronavirus: UEFA îşi menţine planurile pentru EURO 2020 şi Liga Campionilor

Fotbal/Coronavirus: UEFA îşi menţine planurile pentru EURO 2020 şi Liga Campionilor

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) nu are deocamdată în vedere modificarea planurilor sale pentru EURO 2020 şi Liga Campionilor, în ciuda recrudescenţei pandemiei de Covid-19 ce perturbă rugby-ul, Formula 1 şi Cupa Mondială de schi.

"În ceea ce priveşte EURO", prevăzut iniţial în vara lui 2020 şi reprogramat între 11 iunie şi 11 iulie 2021, "nimic nu s-a schimbat", a indicat joi pentru AFP un purtător de cuvânt al forului fotbalistic european.

UEFA prevede deci să menţină evenimentul în 12 oraşe din 12 ţări, printre care Bucureştiul, în timp ce preşedintele Federaţiei elveţiene de fotbal, Dominique Blanc, a declarat marţi că este "dificil" să se păstreze acest scenariu, "ţinând cont de restricţiile de călătorie".

"Până pe 5 martie", organismul va decide "oraş cu oraş" între patru opţiuni: "100% spectatori pe stadion, între 50 şi 100%, între 20 şi 30% sau cu porţile închise", cu diverse măsuri sanitare în fiecare caz, a precizat aceeaşi sursă.

Competiţiile intercluburi, printre care Liga Campionilor, unde primele meciuri din optimi de finală au loc pe 16 şi 17 februarie, nu sunt ameninţate în viitorul imediat, spre deosebire de cupele europene de rugby, a explicat UEFA.

În timp ce apelurile la vaccinarea sportivilor se înmulţesc, UEFA a explicat că acest aspect "va face parte din reflecţia" asupra protocolului medical al competiţiilor sale, "însă este prea devreme pentru a lua o decizie".

Într-un interviu publicat marţi în presa elveţiană, Blanc a spus că UEFA ia în calcul "disputarea EURO într-o singură ţară, în Rusia sau în Germania de exemplu" sau "replierea într-un singur oraş mare, care să aibă suficiente stadioane pentru a găzdui cele şase grupe", cum ar fi Londra.

Blanc nu-şi poate imagina spectatorii revenind pe stadioane, având în vedere progresul lent al acoperirii vaccinale: "după mine, ne îndreptăm spre un EURO diferit, fără îndoială fără public", aşa cum a fost în august Final 8 al Ligii Campionilor de la Lisabona. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”