Fotbalul italian, şocat şi blocat de decesul lui Davide Astori

Fotbalul italian, şocat şi blocat de decesul lui Davide Astori

Decesul la doar 31 de ani a fostului internaţional şi căpitan al echipei Fiorentina, Davide Astori , în noaptea de sâmbătă spre duminică, a provocat o imensă emoţie în lumea fotbalului italian, care a amânat ultimele meciuri din etapa a 27-a din Serie A în semn de doliu .

"Fiorentina este prodund bulversată să anunţe decesul căpitanului său Davide Astori după ce i s-a făcut rău subit", a scris Fiorentina la prânz pe contul său de Twitter, unde blazonul clubului a fost îmbrăcat cu o panglică neagră purtând numele lui Astori.




"Se pare că jucătorul a decedat în urma unui stop cardio-circulator din cauze naturale", a afirmat ulterior procurorul Republicii Udine, Antonio de Nicolo, citat de Corriere della Sera.


Foto: (c) ALBERTO LANCIA / EPA


Conform ataşatului de presă al clubului, Astori a găsit fără viaţă în patul său de către unul din maseurii Fiorentinei. Acesta a urcat în camera pe care o ocupa căpitanul echipei după ce a remarcat absenţa sa la micul dejun.

Anunţul morţii lui Davide Astori a provocat o foarte mare emoţie în Italia, iar Liga a decis imediat amânarea pentru o dată ulterioară a tuturor celor şapte meciuri din etapa a 27-a programate duminică, între care Udinese-Fiorentina .

"Lumea noastră este profund şocată de ce s-a întâmplat. Cuvintele nu valorează nimic. Decizia de a amâna meciurile este cea mai bună decizie", a explicat într-o conferinţă de presă Giovanni Malago, preşedintele Comitetului Olimpic Italian, care are în acest moment sub tutelă Federaţia.


Foto: (c) FABIO FRUSTACI / EPA


"Ciao capitano. Pentru totdeauna cu noi", se putea citi pe banderolele unor suporteri la Florenţa, veniţi să aducă flori şi mesaje în faţa stadionului Artemio Franchi.


Foto: (c) MAURIZIO DEGLINNOCENTI / EPA


Toate cluburile din Serie A au postat, de altfel, rapid pe reţelele de socializare mesaje de condoleanţe şi de susţinere pentru familia jucătorului, tatăl unei fetiţe de doi ani.

"Un băiat îndrăgostit de fotbal şi de viaţă, care a crescut cu noi. AC Milan este şocat de tragica dispariţie a lui Davide Astori. O durere imensă", a scris AC Milan, clubul formator al lui Astori.




UEFA şi FIFA au postat, de asemenea, mesaje în amintirea lui Astori.
AGERPRES (editor: Vlad Constantinescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”