FOTO Kovesi a renunțat la WhatsApp și folosește Signal...

FOTO Kovesi a renunțat la WhatsApp și folosește Signal...

Kovesi a renunțat la WhatsApp și folosește Signal...

Fosta șefă a DNA, actualmente șefa parchetului anticorupție european, Laura Codruța Kovesi a trecut pe Signal din 17 ianuarie, indică o captură de pe noile contacte care și-au instalat Signal.

Mutarea Laurei Codruța Kovesi pe Signal a survenit imediat după cel mai popular mijloc de comunicare criptat, WhatsApp, a încercat să stocheze date despre cei care îl folosesc.

Kovesi folosește un număr de telefon de Belgia, același pe care îl folosea și înainte de numirea la șefia DNA, când lucra la Bruxelles. 

Signal oferă comunicări sigure pe deplin și ușor de utilizat în sine, spun reprezentanții companiei.

În februarie 2020, chiar și Comisia Europeană și-a sfătuit personalul să utilizeze Signal, în condițiile în care anterior preferase WhatsApp (aplicație prin intermediul căreia s-au purtat inclusiv discuțiile legate de Brexit).

  • ”Criptarea end-to-end de ultimă generație (prin protocolul Signal cu sursă deschisă) vă păstrează conversațiile securizate. Noi nu putem citi mesajele sau asculta apelurile și nimeni altcineva nu o poate face. Confidențialitatea nu este o opțiune – e pur și simplu modul în care funcționează Signal la fiecare mesaj, fiecare apel, de fiecare dată.
  • Nu există reclame, marketing afiliat sau urmăriri dubioase în Signal. Așadar, concentrați-vă pe împărtășirea momentelor care contează cu oamenii care contează” sunt doar câteva dintre mesajele de întâmpinare pe siteul aplicației.

Codul de program al Signal este disponibil online ca Open-Source-Software, astfel încât poate fi analizat oricând. Aplicația mizează pe „sealed sender”, prin care și metadatele unui mesaj, adică Cine? Când? Către cine? sunt protejate. De aceea Signal nu stochează, potrivit propriilor afirmații, nici o adresă IP a unui emițător.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Ce ar fi vorbit Udrea și Băsescu după condamnare

2 Bă, ești nebun? / Sejur de şapte zile în Mamaia, de trei ori mai scump faţă de unul la Miami

3 Aceasta este România adevărată, nu cea din presa panicardă

4 Așa o fi?

5 Demenții printre noi / O fetiţă de 13 ani din Timişoara, silită să facă sex de filme porno cu ambii părinți ani …