FOTO Kovesi a renunțat la WhatsApp și folosește Signal...

FOTO Kovesi a renunțat la WhatsApp și folosește Signal...

Kovesi a renunțat la WhatsApp și folosește Signal...

Fosta șefă a DNA, actualmente șefa parchetului anticorupție european, Laura Codruța Kovesi a trecut pe Signal din 17 ianuarie, indică o captură de pe noile contacte care și-au instalat Signal.

Mutarea Laurei Codruța Kovesi pe Signal a survenit imediat după cel mai popular mijloc de comunicare criptat, WhatsApp, a încercat să stocheze date despre cei care îl folosesc.

Kovesi folosește un număr de telefon de Belgia, același pe care îl folosea și înainte de numirea la șefia DNA, când lucra la Bruxelles. 

Signal oferă comunicări sigure pe deplin și ușor de utilizat în sine, spun reprezentanții companiei.

În februarie 2020, chiar și Comisia Europeană și-a sfătuit personalul să utilizeze Signal, în condițiile în care anterior preferase WhatsApp (aplicație prin intermediul căreia s-au purtat inclusiv discuțiile legate de Brexit).

  • ”Criptarea end-to-end de ultimă generație (prin protocolul Signal cu sursă deschisă) vă păstrează conversațiile securizate. Noi nu putem citi mesajele sau asculta apelurile și nimeni altcineva nu o poate face. Confidențialitatea nu este o opțiune – e pur și simplu modul în care funcționează Signal la fiecare mesaj, fiecare apel, de fiecare dată.
  • Nu există reclame, marketing afiliat sau urmăriri dubioase în Signal. Așadar, concentrați-vă pe împărtășirea momentelor care contează cu oamenii care contează” sunt doar câteva dintre mesajele de întâmpinare pe siteul aplicației.

Codul de program al Signal este disponibil online ca Open-Source-Software, astfel încât poate fi analizat oricând. Aplicația mizează pe „sealed sender”, prin care și metadatele unui mesaj, adică Cine? Când? Către cine? sunt protejate. De aceea Signal nu stochează, potrivit propriilor afirmații, nici o adresă IP a unui emițător.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…