FOTO Ruşii şi-au amintit de gloria de altădată: două milioane de muncitori, scoşi la paradele de 1 Mai

FOTO Ruşii şi-au amintit de gloria de altădată: două milioane de muncitori, scoşi la paradele de 1 Mai

Din 1991 încoace, evenimentele organizate în Rusia pentru a marca Ziua Muncii erau organizate de Partidul Comunist, cu o implicare minimă din partea autorităţilor, totul la o scară mult mai redusă.

Acum însă, în contextul în care Rusia este aspru criticată pe plan internaţional pentru acţiunile din Ucraina şi anexarea Crimeei, Kremlinul a hotărât să celebreze pe picior mare 1 Mai.

Sindicatele de muncitori, toate în relaţii bune cu autorităţile, au mobilizat aproximativ două milioane de persoane pentru a participa la manifestaţii.

„Pentru prima dată, scenele vor fi pline, 5.000 de veterani din câmpul muncii vor sta în tribunele din Piaţa Roşie”, explică Serghei Cernov, preşedintele Uniunii Federaţia Muncitorească din Moscova, citat de agenţia ITAR-TASS.

„Pot spune că nu vor participa oameni de stat faimoşi în Mausoleu (aşa cum se întâmpla în timpul sărbătorii de 1 Mai în vremea URSS - n.r.)”, spune Serghei Sobianin, primarul capitalei ruse.

[<a href="//storify.com/phradamon666/sanctiuni-rusia" target="_blank">View the story "Sanctiuni Rusia" on Storify</a>]

Sindicatele de muncitori, toate în relații bune cu autoritățile, au mobilizat aproximativ două milioane de persoane pentru a participa la manifestații. FOTO Reuters

Imagini din aceeasi galerie

Distribuie imaginea

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”