Mecanicul Andrew Gertz a fost surprins să observe o scenă bizară pe marginea unui drum din nordul Australiei, la aproximativ 300 de kilometri de Lake Nash. Oprind maşina, Gertz s-a apropiat şi a văzut corpul unui piton de nisip ieşind din gura unei vaci. „Am mai văzut vaci cu oase sau piei..am crezut iniţial că este un os” a spus Gertz.

Uimit de scenă, el a reuşit să fotografieze de câteva ori ceea ce se întâmpla. Spune că nu are idee cum a ajuns capul şarpelui (care nu este veninos) în gura vacii, speculând că aceasta fie a călcat pe el, fie l-a deranjat cumva, şarpele încercând ulterior să o muşte de limbă. În orice caz, bovina nu a părut foarte interesată de captura sa, lăsând corpul şarpelui la scurt timp după ce a fost găsită de Gertz.

Angus Emmott, un specialist în istorie naturală din vestul Queensland spune că vacile din această zonă sunt cunoscute pentru faptul că uneori au tendinţe necrofage, mestecând carnea cangurilor morţi sau a altor vaci pentru a-şi diversifica dieta care are de suferit în zona deşertică în care se află.

Foto: Andrew Gertz / abc.net.au

Emmott adaugă însă că nu a auzit niciodată de o vacă ce mestecă un piton, dar cea surprinsă de Gertz ar fi putut să o facă „pentru proteine”. „Corpul lor le spune de ce au nevoie, iar ele vor căuta să obţină acel lucru” mai spune Emmott, citat de abc.net.au.

Foto: Andrew Gertz / abc.net.au