FOTO Un român, premiat de MIT pentru o mască revoluționară cu senzor anti-COVID

FOTO Un român, premiat de MIT pentru o mască revoluționară cu senzor anti-COVID

O mască de față echipată cu un senzor care detectează particulele Covid-19 și este conectată la smartphone, proiectată de un inginer român, a obținut premiul marele premiu la un concurs organizat de Massachusetts Institute of Technology Media Lab.

Prestigiosul MIT a cerut laboratorului propriu care se ocupă de cercetare împotrova COVID să vină cu soluții creative care să reimagineze măștile și echipamentele individuale de protecție. 

Modelul premiat îi aparține românului Ciprian Burzo, care a imaginat o mască minimalistă, transparentă, cu un biosenzor care se poate conecta la smartphone. Prin intermediul unei aplicații, utilizatorii ar putea urmări numărul de agenți patogeni din aer, colectând date care țin cont și de alți utilizatori din jur și calculează riscul de infecție cu Covid-19.

Masca inventată de Ciprian Burzo este încă un prototip în curs de dezvoltare. 

 „Conectarea măștii cu smartphone-ul nostru este o opțiune reală pentru viitor”, spune Ciprian. „Ar trebui să știm cine este infectat în zona noastră și să fim informați pe smartphone-ul nostru despre ceea ce detectează biosenzorul pe baza analizării particulelor din jur. Acestea sunt doar câteva dintre opțiunile care vor apărea cu siguranță în masca viitorului”, conform calvertjournal.com. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...