FOTO/ VIDEO Iohannis, vizită la Masdar City, un oraș axat pe asigurarea unui grad ridicat de sustenabilitate

FOTO/ VIDEO Iohannis, vizită la Masdar City, un oraș axat pe asigurarea unui grad ridicat de sustenabilitate

Președintele României a vizitat astăzi, 19 martie, Masdar City, un oraș situat lângă Abu Dhabi și axat pe asigurarea unui grad ridicat de sustenabilitate, ca proiect de dezvoltare urbană. Klaus Iohannis a fost însoțit de ministrul Energiei, ministrul Digitalizării și ministrul Educației.

„Vizita la Masdar City are loc și pe fondul intensificării relației la nivel guvernamental și al semnării dintre România și Emiratele Arabe Unite a unor memorandumuri de înțelegere pe domenii vizând energia, educația și respectiv tranziția verde și cea digitală. Vizita Președintelui Klaus Iohannis a fost centrată pe zona de campus și laborator în aer liber a Masdar City, teren de testare pentru transportul și respectiv pentru arhitectura urbană sustenabile. Având în vedere tendința ascendentă a urbanizării în România, similară altor țări europene, decarbonizarea eficientă a orașelor joacă un rol important în limitarea efectelor schimbărilor climatice”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis a evidențiat, cu prilejul vizitei la Masdar City, faptul că tranziția către orașe mai sustenabile necesită inovare, precum și investiții în cercetare și dezvoltare.

„La Masdar City Președintelui României i-au fost prezentate soluții de transport și de arhitectură urbană sustenabilă, de răcire și ventilație urbană, de generare a energiei la nivelul clădirilor, precum și de utilizare optimă a luminii naturale în unitățile de cercetare și învățământ. Tehnologiile și soluțiile testate în Masdar City pot inspira proiecte din alte orașe, inclusiv orașe din România, care sunt din ce în ce mai interesate de sustenabilitate. La dezvoltarea acestor soluții contribuie inclusiv cercetători români, afiliați institutelor de cercetare din Masdar City”, arată sursa citată.

Potrivit sursei citate, președintele României a remarcat faptul că o tranziție verde la succes presupune investiții în educație și asigurarea de personal calificat, iar tinerii în special pot juca un rol important în tranziția verde și cea digitală.

„Dincolo de cooperarea la nivel guvernamental sau în materie de cercetare și inovare, a fost evidențiat interesul dezvoltării unor proiecte comune între companii românești și companii din Emiratele Arabe Unite, inclusiv companii implicate în conceptul Masdar City. Aceste proiecte vor accelera ritmul folosirii transportului de energie cu dioxid de carbon redus în România. România și Emiratele Arabe Unite vor continua să facă pași în a se susține reciproc în tranziția verde și digitală pe mai multe paliere, inclusiv prin a învăța din experiența dobândită în dezvoltarea unor proiecte și concepte, precum Masdar City”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis a fost întâmpinat la sosirea în Abu Dhabi de către Mariam bint Mohammed Almheiri, ministrul Schimbărilor Climatice și Mediului, dar și de o serie de oficiali.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

4 Tablou din colecția lui Ceaușescu, găsit în Bulgaria. Ce mesaj apare pe spatele lucrării de 50 de milioane de euro

5 VIDEO Priviți, au furat țevile de aluminiu folosite la foraje geotehnice pentru Autostrada Moldovei / Muncitorii au dat de urma lor într-un depozit de f…