Fotografiile puştii de vânătoare cu care s-a sinucis Kurt Cobain au fost făcute publice - GALERIE FOTO, VIDEO

Fotografiile puştii de vânătoare cu care s-a sinucis Kurt Cobain au fost făcute publice - GALERIE FOTO, VIDEO

Fotografii armei de vânătoare cu care s-a împuşcat Kurt Cobain în 1994 au fost dezvăluite pe site-ul departamentului de poliţie din Seattle săptămâna aceasta, pe 14 martie, imaginile înfăţişându-l pe detectivul de investigaţii Mike Ciesynski ţinând puşca în mână, conform contactmusic.com.

Fotografiile puştii de vânătoare cu care s-a sinucis Kurt Cobain au fost făcute publice (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Solistul de la Nirvana a fost găsit mort în reşedinţa sa din Seattle în luna aprilie a anului 1994, la vârsta de 27 de ani.

Procurorii au stabilit, în urma unei anchete amânunţite, că muzicianul s-a sinucis prin împuşcare cu trei zile înainte ca autorităţile să descopere corpul neînsufleţit.

În cele cinci fotografii publicate pe site-ul departementului de poliţie din Seattle, detectivul Mike Ciesynski ţine arma model Remington în mână din unghiuri diferite pentru a o prezenta în întregime. Conform CBSnews.com, oficiali din cadrul poliţiei din Seattle au declarat că fotografiile au fost publicate pentru prima dată drept răspuns la cererile înregistrate în arhivele publice.

La 20 de ani după ce Kurt Cobain s-a sinucis, în 2014, Ciesynski a revizuit circumstanţele cazului şi a developat rolele pe care erau imprimate scene şi fotografii din filmul realizat la locul faptei. Fotografiile granulate de arhivă, printre care se numără şi imagini ce înfăţişau o cutie înţesate de seringi din casa starului, o lingură ruginită, o brichetă şi un pachet de ţigări au fost încărcate în 2014, pe site-ul departamentului de poliţie din Seattle.

În acelaşi an, Ciesynski a explicat, totodată, că speră ca ancheta sa să spulbere şi să divulge toate teoriile conspirative ce s-au iscat în legătură cu sinuciderea lui Cobain. "Câteodată oamenii cred cu tărie în ceea ce citesc prin tot felul de publicaţii dubioase, sau cărţi care mai degrabă dezinformează cititorii asupra unui caz. E lipsit de acurateţe să spui că sinuciderea lui Kurt Cobain a fost o conspiraţie. Atunci concluzia a fost că starul s-a sinucis. E un caz închis.", a afirmat detectivul Mike Ciesynski.

Richard Lee, un excentric "teoretician al conspiraţiei" ce realiza o emisiune de televiziune dedicată morţii lui Cobain, intitulată "Kurt Cobain Was Murdered", a acţionat în instanţă împotriva poliţiei din Seattle, în 2014, pentru a obţine accesul la fotografiile divulgate de poliţie. Însă Courtney Love, văduva lui Cobain şi Francis Cobain, fiica cântăreţului au cerut instanţelor de judecată să pună aceaste fotografii într-o arhivă, sub sigiliu. Procesul intentat de Richard Lee a fost revocat în august 2015.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

3 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

4 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

5 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene