Fox: Documentele secrete americane scurse ar putea să fi „scăpat” de la CIA

Fox: Documentele secrete americane scurse ar putea să fi „scăpat” de la CIA

Potrivit canalului TV, majoritatea documentelor găsite pe internet sunt rapoarte clasificate ale Pentagonului trimise electronic pe tablete special protejate.

Pentagonul. Foto:Shutterstock

Sursa scurgerii de documente americane clasificate care au apărut pe rețelele de socializare ar putea fi de la Central Intelligence Agency (CIA) sau de la National Security Agency (NSA) din Statele Unite, a precizat marți canalul TV de știri Fox News .

Canalul TV subliniază că majoritatea documentelor găsite pe internet sunt rapoarte clasificate ale Pentagonului trimise electronic pe tablete special protejate. Destinatarii unor astfel de rapoarte pot fi până la aproximativ 5 mii de persoane. Cu toate acestea, unele documente, după cum a menționat Fox News, se pare că nu au fost pregătite de Pentagon, ci de CIA sau NSA. Ei nu sunt incluși în rapoartele clasificate ale Departamentului de Apărare al SUA, cercul destinatarilor lor este mai mic. Pentagonul are acces limitat la rapoartele de informații.

Pe această bază, canalul concluzionează că un reprezentant al unui grup mai restrâns aparținând uneia dintre organizațiile de informații americane ar putea deveni sursa scurgerii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Dilema Danei Budeanu / „Dacă tu nu i-o sugi, cine i-o suge?”

2 Ea este românca rămasă goală în fața lui Mussolini, și și-a recuperat banii în 1931 punând pistolul pe masa bancherilor

3 Cineva din Europa de Est a dat 136 de milioane $ pe un apartament de lux din Dubai care nici măcar n-a fost construit

4 VIDEO Detalii tulburătoare despre crima căreia i-a căzut victimă tânăra de 23 de ani din București, însărcinată în 4 luni

5 VIDEO Pe Miss Venezuela 2023 o cheamă Ileana!