Francois Fillon confirmă că a primit costume de lux din partea "unui prieten"

Francois Fillon confirmă că a primit costume de lux din partea "unui prieten"

Candidatul dreptei la alegerile prezidențiale din Franța, Francois Fillon, în centrul unei afaceri privind presupuse angajări fictive a soției, respectiv ale celor doi copii ai săi, a confirmat duminică-seară că a primit din partea "unui prieten" costume de lux în valoare de câteva mii de euro, transmite AFP.

"Un prieten mi-a oferit niște costume în februarie. Și ce?", a declarat Francois Fillon într-un interviu acordat pentru ediția de luni a cotidianului Les Echos. "Observ că viața mea privată face obiectul unor anchete în toate sensurile și că acest tratament mi-este rezervat numai mie", a adăugat el. "Nu știu cine vrea să-mi facă rău", a mai spus reprezentantul dreptei.

În ediția sa de duminică, săptămânalul Le Journal de Dimanche (JDD) a dezvăluit că un apropiat al lui Fillon a semnat pe 20 februarie un cec în valoare de 13.000 de euro pentru plata a două costume livrate de Arnys, firmă producătoare de vestimentație de lux. "Am plătit la cererea lui Francois Fillon", a declarat pentru JDD acest "prieten generos".

Aceeași publicație susține că informația a fost confirmată și de persoane din anturajul lui Fillon, care însă ar fi apreciat că nu este nimic anormal în gestul său. În plus, înaintea plății celor 13.000 de euro, aceeași societate ar fi primit cash tot în contul unor produse cumpărate de Fillon suma de 35.500 de euro.

În legătură cu acest aspect, colaboratorii lui Francois Fillon, la solicitarea JDD, au declarat că este "complet extravagant" să susții că "unele costume au fost plătite cu bani-gheață".

Unii deputați socialiști își pun întrebarea dacă Fillon, deputat de Paris, a declarat aceste cadouri. O decizie a biroului Adunării Naționale, datând din 2011, menționează că este "obligatorie declararea oricărui cadou sau avantaj cu o valoare de peste 150 de euro". Cadourile "în cadru strict privat" din partea celor apropiați sunt exceptate de această obligație, potrivit unei precizări a Adunării din iulie 2013.

Francois Fillon este convocat miercuri în vederea unei posibile inculpări în ancheta privind presupusele locuri de muncă fictive pentru soția sa, Penelope, și cei doi copii ai săi, a căror dezvăluire, la sfârșitul lunii ianuarie, i-a afectat campania electorală.

Fost favorit al sondajelor, Fillon s-a prăbușit în intențiile de vot pentru primul tur al prezidențialelor de la 22 aprilie. Aflat pe locul al treilea, după candidata extremei drepte, Marine Le Pen, și centristul Emmanuel Macron, el ar rata calificarea în turul secund de la 6 mai, potrivit ultimelor anchete de opinie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Dur articol! Așa este, domnule președinte?