Franţa - Arcul de Triumf şi Pantheon-ul se vor redeschide luni

Franţa - Arcul de Triumf şi Pantheon-ul se vor redeschide luni

Mai multe monumente emblematice ale Parisului precum Arcul de Triumf, Pantheon-ul, Conciergerie şi Castelul Vincennes se vor redeschide luni, a informat Centrul pentru monumente naţionale (CMN), care le gestionează, potrivit AFP.

"După validarea planurilor lor de reluare a activităţii şi respectând cu stricteţe reglementările de sănătate, aceste monumente îşi vor puteaprimi vizitatorii în siguranţă", se arată într-un comunicat.

Duminică 21 iunie ar trebui să se redeschidă Bazilica Saint-Denis, din suburbiile pariziene, iar marţea următoare, Sainte-Chapelle, "sub rezerva finalizării lucrărilor în curs".

Redeschiderea a peste 100 de muzee, situri şi monumente gestionate de CMN în toată Franţa este împărţită pe mai multe săptămâni de la începutul lunii iunie, după ridicarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei de COVID-19. Nicio dată de redeschidere nu a fost anunţată încă pentru unul dintre cele mai vizitate situri CMN, Abaţia Mont Saint-Michel, deşi Mont Saint-Michel (stânca pe care se află aceasta), este deschis turiştilor.

De asemenea, Centrul pentru monumente naţionale a anunţat că intenţionează să organizeze expoziţii estival şi spectacole nocturne. Programarea completă a acestora ar trebui făcută publică în curând.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria