Franța: 11.000 de polițiști și jandarmi, mobilizați pentru ceremoniile de 14 iulie la care va fi prezent și Donald Trump

Franța: 11.000 de polițiști și jandarmi, mobilizați pentru ceremoniile de 14 iulie la care va fi prezent și Donald Trump

Aproape 11.000 de polițiști și jandarmi vor fi mobilizați vineri pentru tradiționalele festivități cu ocazia Zilei Naționale a Franței, de 14 iulie, în special în cursul defilării de pe bulevardul Champs-Elysées la Paris, la care va asista președintele SUA, Donald Trump, într-un 'context de amenințare teroristă crescută', relatează AFP.

'Toate efectivele sunt mobilizate', a afirmat marți prefectul de poliție Michel Delpuech, inclusiv Brigada de Intervenție (BRI) 'în rezervă, pregătită să intervină în orice punct al capitalei'.

Prefectul a refuzat totuși să dezvăluie măsurile specifice legate de venirea președintelui american, așteptat joi, admițând ca aceasta reprezintă 'o provocare puternică' și face obiectul unei 'cooperări de securitate între echipele americane și naționale'.

El a recunoscut doar, în cursul unei conferințe de presă, că vor exista 'ceva mai multe forțe de ordine decât anul trecut, între 200 și 300 mai multe pe Champs-Elysées'.

În total, 3.500 de polițiști și jandarmi vor fi însărcinați cu securitatea manifestației, sprijiniți de 2.500 de pompieri. În toată zona pariziană, între 2.600 și 2.900 de ofițeri de poliție și jandarmi vor fi mobilizați pentru a asigura securitatea.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Ionuț Mareș, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

3 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

4 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean

5 Imagini din satelit cu bombardiere capabile să transporte arme nucleare, mutate de Rusia la granița cu Finlanda