Franța: 141 de persoane reținute și nouă plasate în arest după o manifestație "anticapitalistă" la Paris

Franța: 141 de persoane reținute și nouă plasate în arest după o manifestație "anticapitalistă" la Paris

O sută patruzeci și una de persoane au fost reținute și nouă au fost plasate în arest în urma unei manifestații 'anticapitaliste' desfășurate duminică seara, în ziua alegerii lui Emmanuel Macron la președinția Franței, transmite luni AFP, citând o sursă din cadrul poliției.

Peste 300 de persoane s-au adunat în cartierul popular Ménilmontant, unde au avariat un automobil, o mașină a poliției și pubele și au spart geamurile unei școli.

Protestatarii, în majoritate tineri, îmbrăcați în negru, cu cagule sau cu partea de jos a feței mascată, au aruncat proiectile și au strigat 'Toată lumea urăște poliția'. Forțele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene și i-au încercuit rapid pe o parte dintre protestatari.

Alte manifestații 'anticapitaliste' au avut loc la Nantes, unde în jur de 450 de persoane s-au adunat sub banner-ul 'Să fim neguvernabili', dar și la Lyon, Grenoble, Strasbourg și Poitiers.

În seara primului tur al alegerilor prezidențiale de la 23 aprilie, o manifestație similară la Paris s-a soldat cu reținerea a 143 de protestatari, dintre care 29 au fost plasați în arest. Șase polițiști și trei manifestanți au fost răniți ușor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

2 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Așa o fi?

5 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD