Franța: Acuzat de hărțuire sexuală, un vicepreședinte al Adunării Naționale demisionează

Deputatul ecologist francez Denis Baupin a demisionat luni din funcția de vicepreședinte al Adunării Naționale (camera inferioară a Parlamentului Franței) după apariția unor acuzații de 'hărțuire și agresiune sexuală', un scandal care discreditează din nou clasa politică franceză, la cinci ani după afacerea DSK, notează AFP.

Sursa foto: Denis Baupin / Facebook

Președintele Adunării Naționale, Claude Bartolone, i-a cerut lui Baupin (41 ani) să demisioneze după ce luni apăruseră în presă dezvăluiri despre presupusele fapte comise de către deputatul francez și mărturiile a opt femei, dintre care patru parlamentare franceze.

Căsătorit cu Emmanuelle Cosse, care este ministru al locuințelor în guvernul de la Paris, Denis Baupin a părăsit în aprilie partidul Europa Ecologică-Verzii (EELV) din cauza unor ''dezacorduri strategice''.

El a respins acuzațiile formulate la adresa sa, pe care le consideră mincinoase și defăimătoare. ''Denis Baupin contestă în mod fundamental ideea de hărțuire sexuală și, mai mult, pe cea de agresiune sexuală, care îi sunt total străine'', a dat asigurări avocatul deputatului într-un comunicat de presă, subliniind că demisia clientului său vizează ''să-și poată asigura apărarea''.

Dintre deputatele franceze care au denunțat comportamentul lui Baupin, purtătoarea de cuvânt a EELV, Sandrine Rousseau, rememorează fapte petrecute în octombrie 2011 în timpul unei reuniuni a partidului desfășurate la Montreuil, în apropiere de Paris.

''La un moment dat, am vrut să fac o pauză'', a declarat ea pentru site-ul Mediapart și postul de radio France Inter. ''Pe culoarul de lângă sală a venit Denis Baupin. M-a blocat la perete și a încercat să mă îmbrățișeze. L-am respins violent'', a adăugat Sandrine Rousseau.

O deputată ecologistă din nord-vestul Franței, Isabelle Attard, care a părăsit EELV în decembrie 2013, a evocat la rândul său ''hărțuirea cvasi-cotidiană prin SMS-uri provocatoare''. Ea a precizat că respectivele mesaje au fost primite din iunie 2012 până la finalul lui 2013, afirmând că ''mai multe deputate au primit același SMS''.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic