Franța: Bărbatul care a intrat cu automobilul într-o pizzerie a luat multe "medicamente"

Bărbatul care a intrat cu automobilul într-o pizzerie luni seară în regiunea pariziană ucigând o adolescentă și rănind 13 persoane a luat o cantitate mare de medicamente și autoritățile resping pentru moment o motivație teroristă.

Șoferul vehiculului a confirmat polițiștilor că "a absorbit o cantitate mare de medicamente", a declarat marți pentru AFP o sursă judiciară.

Într-o țară traumatizată de doi ani de o serie de atentate, procurorul adjunct al orașului Meaux, la est de Paris, a precizat încă de luni seară că exclude "obiectivul terorist" pentru acest act, "în acest stadiu al anchetei".

Bărbatul, născut în 1985, a intrat luni seară la bordul unui vehicul BMW într-o pizzerie din localitatea Sept-Sorts, unde se aflau mulți clienți, mai ales pe terasă.

O adolescentă de 12 ani a fost ucisă, cinci persoane — dintre care fratele mai mic în vârstă de trei ani al victimei — grav rănite și altele opt rănite ușor, a anunțat ministrul de interne Gérard Collomb într-un comunicat.

Șoferul nu are antecedente penale și nu era cunoscut serviciilor de informații. El a declarat jandarmilor care l-au arestat că a încercat să se sinucidă duminică, iar luni s-a hotărât să mai încerce o dată.

"Nu există nicio îndoială asupra faptului că (suspectul) a decis în mod voluntar" să comită acest act, a declarat procurorul adjunct Eric Valroger.

O anchetă a fost deschisă pentru omor, tentativă de omor și conducere sub influența produselor stupefiante. Nicio armă sau dispozitiv periculos nu au fost găsite în vehicul.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Liviu Avram spune adevărul: Dragă bugetarule, tu te bucuri, dar salariul tău de azi îmi omoară mie pensia de m…

2 Liviu Avram / Când mai auziți vreun pesedist că îngână șlagărul „Noi am mărit salarii”, onorați-l cu un scuipat…

3 Vela, dormi? / Un pompier din București, cercetat disciplinar după ce l-a criticat pe Arafat pe Facebook: Stop s…

4 Firma de bodyguarzi a lui Sorin Ovidiu Bălan, vedetă a Antenei 3, țeapă de milioane de euro trasă statului rom…

5 Dezvălurile uluitoare ale polițistului care a salvat dosarul Caracal. Secretele „casei groazei” și ale cercetă…

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!